La proposta inicial de Frederic Amat tenia per objectiu donar més presència exterior a l’equipament, una restauració que, segons la direcció, va quedar pendent des de l’incendi de 1994. La polèmica que es va aixecar després de fer-se públic el projecte va portar l’artista a reduir l’impacte de la seva intervenció. L’última proposta, que va presentar al març, seguia les recomanacions de l’Ajuntament: mantenia la totalitat dels cercles de ceràmica, 169, però plantejava reduir-ne la densitat i el diàmetre (de 115 cm a 98 cm).

L’Ajuntament n’havia demanat un informe amb tots els detalls tècnics, ja que la façana del Liceu és bé cultural d’interès local i, per tant, l’obra d’Amat ha de ser reversible. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, n’ha demanat la retirada temporal, ja que considera que una actuació d’aquesta envergadura s’ha d’estudiar conjuntament amb el Pla especial de transformació de la Rambla.

Frederic Amat és l’autor d’altres actuacions en diversos edificis de Barcelona, com els ulls de la façana de l’Hotel Ohla o el mural de les olles, al recinte de la Ciutat del Teatre. Una de les últimes obres de l’artista a la ciutat és l’escultura d’homenatge a Salvador Espriu als Jardinets de Gràcia.