Blaumut agafa vacances. Per primera vegada en la història de la banda, el quintet format per Xavi de la Iglesia, Vassil Lambrinov, Oriol Aymat, Manel Pedrós i Manuel Krapovickas fa una aturada en la seva carrera per replantejar-se el camí a seguir. Abans, però, els podrem veure en concert a L’Auditori de Barcelona aquest dimecres 28, tancant una gira que els ha dut durant un any i mig per tot Catalunya i fins a Madrid, presentant el seu tercer àlbum, ‘Equilibri’.

‘Equilibri’

Editat fa un any i mig, ‘Equilibri’ és el primer àlbum de Blaumut, que compta amb la discogràfica Música Global i amb la producció de Marc Parrot, que s’ha convertit en un membre més de la banda amb una perspectiva fresca i externa de la seva música. Amb més de 10 milions de reproduccions a Spotify i una carrera breu però molt intensa, la formació començava a necessitar perspectives externes per evitar caure en la repetició i els llocs comuns. Amb aquest esperit, Blaumut en té prou amb un quadre d’un pintor escocès com Jack Vettriano amb ‘The Singing Butler’ per inspirar-se per una cançó.

Blaumut es va fer conegut amb el seu primer treball ‘El turista’, que ja tenia cançons com ‘Pa amb oli i sal’, o ‘Bicicletes’, amb què han aconseguit un públic que abasta totes les edats. Un públic que, a més els ha permès mantenir-se en el més amunt de les llistes any rere any.