El Consell Executiu d’aquest dimarts ha donat llum verda perquè el Departament de Cultura aporti 4.438.000 euros a la Fundació del Gran Teatre del Liceu per finançar el Pla estratègic i de viabilitat 2014-2017 de la institució. El coliseu de la Rambla va demanar aportacions extraordinàries a les quatre administracions públiques que formen part del patronat de la fundació per eixugar el números vermells.

El dèficit s’enfila fins als 11 milions d’euros i el pla de viabilitat del Liceu preveu cobrir-lo en dos exercicis. Aquest 2014 s’aportaran 9,1 milions i l’any que ve arribaran els 1,9 milions restants. Els estatus de la Fundació del Gran Teatre del Liceu estableixen que el govern de l’Estat ha de transferir el 45% del total del deute; la Generalitat, el 40%; l’Ajuntament de Barcelona s’haurà de fer càrrec del 10%; i la Diputació de Barcelona, del 5%.

El Consell de Ministres de divendres passat va aprovar la concessió d’una subvenció extraordinària al Liceu per un import de 4.117.050 euros.