El festival In-Edit segueix aplegant multituds. De moment, ja han esgotat entrades 10 sessions. I la de Spandau Ballet s'afegeix a la llista. La presència de la banda era un reclam poderós. Un públic majoritàriament femení va tenir els músics més a prop que mai i va endarrerir amb continues ovacions i mostres d'afecte la projecció del film 'Soul Boys of western world', de la realitzadora George Hencken. Una exhaustiva cinta que retrata la història de cinc amics d'escola que, exhibint un dandisme glamurós i facturant un pop d'influències soul es van situar en poc temps a primera línia de l'escena musical britànica dels 80. TONY HADLEY, cantant de Spandau Ballet "És la història de cinc xavals d'extracció humil, a l'escola, que es van ajuntar com a músics, van voler conquerir el món. I, després, van fer un descans de 20 anys." De l'èxit mundial a la ruptura als 90, amb plets judicials entre el compositor Gary Kemp i la resta del grup, menys el germà Martin Kemp, qui es va quedar al mig del litigi. MARTIN KEMP, baixista de Spandau Ballet "És una pel·lícula honesta. No s'hi amaga res." Història, però, amb conegut final feliç: el de la reconciliació fa cinc anys, que els va permetre tornar als escenaris i que va fer possible la visita del grup ahir a Barcelona, on van avançar que recalaran a la primavera, en el marc d'una gira europea.

Els Aribau Multicinemes van quedar petits perquè la presència de la banda Spandau Ballet era un reclam molt poderós. La projecció de la pel·lícula de la realitzadora George Hencken, dins del festival In-edit, va començar amb retard per les constants ovacions del públic que va assistir a l’estrena. El film explica la història del grup, passant per l’èxit, les disputes i la recent reconciliació. “És una pel·lícula honesta. No s’hi amaga res”, va assegurar Martin Kemp solista del grup.

El documental explica les desavinences de la banda quan a la dècada dels 90 Tony Hadley, Steve Norman i el bateria John Keeble va enfrontar-se contra Gary Kemp pels drets d’autor de les cançons del grup. Fora de la disputa legal va quedar Martin Kemp. Els integrants del grup van posar punt final al conflicte ara fa cinc anys. La reconciliació es traduirà en una gira europea que portarà els Spandau Ballet a Barcelona la primavera de 2015.