Com si fossin els autèntics protagonistes, els fans de sèries com 'The knick' o 'Orange is the new black' s'han fotografiat en aquests petits escenaris. LAURA PATO "Són unas chicas que estan encarceladas pero no la he visto todavía, la quiero ver, eh, pero me ha hecho gracia por el traje. Para hacerte fotos y eso es entretenido." Tot plegat forma part del festival organitzat per la plataforma de televisió per satèl·lit, una oportunitat de veure les sèries internacionals de més èxit a la gran pantalla. A més, l'entrada és gratuïta, això sí, amb aforament limitat. El festival ve carregat de novetats. S'hi poden veure estrenes de temporada com, per exemple, de les series 'The walking dead' o 'Arrow' i, fins i tot, capítols exclusius com, per exemple, de la sèrie 'Castle'. SUSANA CAÑADAS "Ahir vaig venir a veure 'Castle', 'Arrow' i avui 'Los originales'. De fet he vingut sola perquè ningú volia venir amb mi." AINA GRAU "Precisament 'Mad men' amb XX m'agrada molt. Un capítol diari, dos, tres cauen sempre. I sobretot ara que ja ha començat 'Big band', 'Homeland', 'Modern family'... i és un cúmul de sèries que s'acumulen." Però les cues més llargues se les ha emportat l'emissió del programa en directe 'Ilustres ignorantes' on s'han vist cares molt conegudes.

Des de divendres i fins a aquest diumenge, els amants de les sèries televisives amb més èxit, la majoria internacionals, han pogut assistir al primer festival de sèries que es fa a Barcelona. La iniciativa de la plataforma Canal+ i els canals especialitzats que s’hi poden veure està prou consolidada a Madrid. La setmana vinent arribarà també a Màlaga.

Es tracta d’una trobada en què s’han emès preestrenes en exclusiva de sèries com ‘The walking dead’ o ‘Arrow’. Però aquestes han estat només algunes de les grans protagonistes del festival. En el cas de ‘Castle’, per exemple, també s’ha ofert un capítol exclusiu.

Per acompanyar l’esdeveniment, els organitzadors han preparat conferències per analitzar aquests fenòmens televisius i el perquè dels seus èxits. I per crear ambient, el cinema del Centre Comercial Diagonal Mar s’ha omplert d’escenaris representatius d’algunes sèries, com una presó o una consulta mèdica un pèl tètrica.