La Marta és la protagonista absoluta d'aquesta adaptació de 'Terra baixa' que arrenca al molí, on els pagesos l'han feta presonera. Segueixen les ordres d'en Sebastià, l'amo de les terres, que ha descobert les seves intencions d'escapar-se amb en Manelic. Després de 12 anys, la Marta, interpretada per la Júlia Barceló, es rebel·la contra els abusos dels quals ha estat víctima. Una situació que, pels responsables de l'obra, té molt d'actual. JÚLIA BARCELÓ, actriu "En el fons l'abús és que algú cregui que que pot estar per sobre de tu. I això tan pot ser en el sentit laboral, sexual, psicològic. Sebastià, en el moment que Marta arriba a Terra Baixa sap que ella de la seva propietat, com si fos una cadira o un moble". El clàssic d'Àngel Guimerà és, sens dubte, una obra tràgica. Però en l'adaptació d'Aleix Aguilà, també hi té cabuda l'humor. És un dels trets característics de la Companyia Solitària i un dels secrets que fa que els seus muntatges funcionin. POL LÓPEZ "Sobretot hi ha molt de gaudi, de passar-ho bé, de riure. Estem parlant de coses molt sèries, però les obres solen tenir humor. El tema és que la gent s'ho passi bé i nosaltres també". Amb l'estrena de la 'Quietud salvatge', la companyia arrenca un cicle de monòlegs que continuarà amb un muntatge protagonitzat per en Pau Vinyals. Caldrà, però, esperar fins al mes de març.

És la primera vegada que el personatge de Marta, interpretat per la Júlia Barceló, pren el protagonisme absolut en una adaptació de ‘Terra baixa’. Tota l’acció se centra al molí, on Marta ha estat empresonada per ordre de Sebastià. Ell ha descobert les seves intencions de fugir amb en Manelic. Així arrenca la nova proposta teatral de la Companyia Solitària. El text el signa Aleix Aguilà. El muntatge està dirigit per la mateixa actriu protagonista, més Pau Vinyals i Pol López.

Amb aquest espectacle comença un cicle de monòlegs al Círcol Maldà que continuarà el mes de març amb el muntatge ‘La ciutat no és vostra’, interpretat, en aquesta ocasió per Pau Vinyals.

La Companyia Solitària va nèixer el 2010, amb l’obra ‘Lulú on the Rocks’. Un dels espectacles de més èxit va ser ‘Bolxevics’, que van estrenar l’any passat a la Biblioteca de Catalunya.