El Sónar tanca aquest dissabte les portes amb 119.000 visitants, la segona millor xifra de tota la història del festival, 8.000 més que en la passada edició. Els assistents al Sónar de Dia han estat 49.000 i els de les sessions nocturnes, 70.000. Els organitzadors han avançat que el festival arribarà a Bogotà i a Santiago de Xile la primera setmana de desembre.

Els visitants de l’edició d’enguany provenen de 104 països diferents. En concret, el 56% de l’públic ha estat de procedència internacional, mentre que el 44% ha arribat de ciutats espanyoles. “Estem contents, emocionats i molt agraïts; ha estat una edició extraordinària, com un somni que es fa realitat”, ha explicat el codirector del certamen, Ricard Robles.

La propera edició se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny de l’any vinent. Aquest diumenge sortirà a la venda una promoció de 500 abonaments de Sónar 2016 a un preu especial.

Com a novetat, el Sónar desembarcarà a Bogotà el 7 de desembre  i a Santiago de Xile el 5 de desembre. En totes dues ciutats, els festivals d’aquest tipus són inèdits i els organitzadors n’esperen, per això, una molt bona acollida entre el públic.  Santiago i Bogotà se sumen a les cites ja habituals del festival: Sao Paulo, Buenos Aires, Reykjavík, Copenhaguen i Estocolm.