LLUÍS PASCUAL, director del Teatre Lliure "Hi ha un gest polític, sobretot darrere dels equips artístics. Sobretot hi ha una voluntat de posar en qüestió aquesta identitat pròpia en relació amb la identitat dels altres. Tots estem buscant noves formes de representació, noves formes de relació, d'implicació amb el poder, amb els altres col·lectius."

Els espectacles de la temporada 2015-16 al Teatre Lliure posen el focus en el moment polític i social actual en què, segons Lluís Pascual, “hi ha una voluntat de posar en qüestió la identitat pròpia en relació amb la identitat dels altres”. El pressupost total de la temporada vinent s’enfila gairebé fins als vuit milions d’euros.

Pascual ha presentat la programació extensa i variada que omplirà les sales del Lliure de Gràcia i de Montjuïc durant la temporada vinent. Els “leitmotiv” que agrupen les obres que es representaran a partir de setembre són la política, el poder i l’individu. Pascual creu que els espectacles estan molt vinculats al moment polític i social actual, en què “tots estem buscant noves formes de representació, noves formes de relació, d’implicació amb el poder, amb els altres col·lectius”.

La temporada començarà al setembre amb Rosa Maria Sardà interpretant el monòleg ‘Crec en un sol déu’, sobre terrorisme islàmic, i Míriam Iscla posant-se a la pell de la periodista russa assassinada Anna Politokóvskaia al text ‘Dona no reeducable’. Aquests dos monòlegs són obra de l’autor italià Stefano Massini i les actrius seran dirigides pel mateix Pascual.

A Montjuïc, les T de Teatre obriran el curs amb l’obra ‘Premis i càstigs’, de l’autor argentí Ciro Zorzoli. Més endavant, Josep Maria Flotats dirigirà i interpretarà el text ‘Ser-ho o no’, sobre la religió jueva” i l’actor Pol López es convertirà en ‘Hamlet’ a les ordres de Pau Carrió. També hi haurà espai per a ‘Antígona’, de Sòfocles, dirigida pel madrileny Miguel del Arco i amb Silvia Álvarez, Ángela Cremonte i Carmen Machi com a intèrprets, entre molts altres espectacles.

Pascual també ha aprofitat la roda de premsa de presentació de la nova temporada per fer balanç de la que ara acaba. Els espectacles del Lliure han acollit durant aquest curs un total de 110.000 espectadors, 1.500 més que la temporada anterior. En conjunt, les tres sales del Lliure han tingut una ocupació del 81% de mitjana. 11 dels 38 espectacles que s’han representat han penjat cada dia el cartell d’entrades esgotades. L’espectacle més vist a Montjuïc ha estat ‘El rei Lear’ i, a Gràcia, ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, que a la nova temporada es tornaran a representar.