Encara que no ho sembli, després dels concerts del Sónar, el públic en algun moment també ha de descansar i dormir. On es fiquen els milers de turistes que visiten aquests dies la ciutat? "M'allotjo en un apartament al carrer de Rosselló, normalment vinc cada Sònar des de fa vint anys, a vegades en hotels a vegades en apartaments." "És un hotel, és petit però està molt bé." "Estem en un alberg durant tres dies, fins diumenge, compartim habitació amb deu persones." "En un piso que encontramos en RBB en Poble-sec. Queríamos un sitio cerca que pudiéramos ir a pie al Sónar Dia, lo alquilamos hace cuatro meses." L'oferta dels apartaments turístics és molt amplia a Barcelona però el sector no està gaire interessat en els clients del festival. Tenen por que la convivència amb els veïns pugui ser problemàtica, especialment pel soroll. ENRIQUE ALCANTARA, president d'Apartur "No és un tipus de turista que ens vagi bé ni que ens agradi, de fet l'intentem evitar tot el possible, hi han propietaris que fins i tot durant la setmana del Sónar tanquen els establiments, tanquen els pisos, perquè no és un tipus de turista que ens agradi." I aquesta és sens dubte la opció més triada pels asistents del Sónar, parlem dels hostels de la ciutat que es troben plens a vessar i fins i tot alguns estan al 110 per cent, és a dir, tenen "overbooking". LUCAS ÁLVAREZ, Taylor's Hostel "Esta fecha és muy importante para nuetsro hostel, de momento la ocupación esta al 100 por cien, es tambien una fecha importante como el Primavera Sound y otros festivales en generaln el publico que viene a este hostel es un público bastante alternativo como el que elige ir al Sónar." Canadencs i gent vinguda del nord d'Europa acostumen a ser els clients més habituals dels hostals. La música electrònica i el sol és una combinació a la qual no es poden resistir. L'únic problema es dóna a l'hora de la sortida pactada, des de la direcció d'aquest hostal ens asseguren que la majoria de les vegades han de despertar els clients que la nit anterior han visitat el Sónar.

L’efecte Sónar va més enllà dels concerts i beneficia altres sectors, com el de l’hoteleria. La meitat dels assistents són estrangers i opten per allotjar-se sobretot en albergs. Diuen els responsables que el ple és absolut perquè la cita musical s’afegeix a un mes ja de per si fort per al turisme. Fins i tot, en alguns casos, arriben a fer sobrereserva.

Encara sense xifres damunt la taula, l’hostaleria de la ciutat recull aquests dies els fruits del festival Sónar. Encara que no ho sembli, la capital dels apartaments turístics no està especialment emocionada amb l’arribada del públic del festival. Des d’Apartur diuen que sense aquest turisme estarien fregant el 90% d’ocupació i que podrien prescindir perfectament del negoci que fan amb el públic del festival. El tipus de client, la majoria jove i amb ganes de festa, no és el millor per a un apartament turístic que moltes vegades té altres veïns al costat. Fins i tot, alguns propietaris de pisos els tanquen quan arriba el Sónar.

Els que sí que fan l’agost i de quina manera són els albergs. El preu i la facilitat per entrar i sortir de l’establiment els converteix en els candidats perfectes per als assistents al festival. Aquests sí que arriben al 100% d’ocupació i fins i tot es passen de la ratlla: l'”overbooking” no és estrany aquests dies. La majoria dels clients dels albergs vénen del Canadà i del nord d’Europa. El bon temps i una bona programació fan del Sónar una proposta difícil d’ignorar. La temporada alta i el festival són el còctel perfecte per assegurar un bon nivell d’ocupació als hotels barcelonins.