La fira ocupa tot un palau al recinte de Montjuïc. S'hi fan xerrades, contactes entre empreses i emprenedors i també s'hi presenten projectes tan nous com aquest programa creat per investigadors de La Salle que ens permet dissenyar-nos a mida el comandament per fer funcionar estris com una làmpada o un altaveu. Les possibilitats que obre són infinites. MARC EXPÓSITO, investigador de La Salle "A casa teva tens el comandament de televisió amb molts botons i no els utilitzes tots. Aquí passa al revés ets tú qui decideixes que vols que tingui aquesta interficie." Més relacionat amb l'escenari musical del Sónar, aquest jove dissenyador ha pogut crear l'Oval, la versió electrònica del hang, un instrument de percussió. RAVIF GOLDSCHMIDT, creador d'Oval "Tenemos siete notas alrededor y una central en el medio. Al ser un instrumento digital te permite tener múltiples sonidos, efectos." El projecte és una realitat gràcies a la plataforma de micromecenatge Kickstarter, una plataforma nord-americana que fa unes setmanes ha iniciat l'expansió a Espanya. Són només dos dels molts exemples que ens descobreix el Sónar+D, que es defineix com una trobada interdisciplinar i intersectorial. Mentrestant, a l'exterior el públic del Sónar de Dia comença a arribar amb comptagotes. "A les dotze ha començat el Sónar de Dia amb dues sessions de dj al Sónar Village. De moment l'afluència de públic ha estat discreta però amb tota seguretat anirà en augment a mesura que avanci el dia. Us ho ha explicat des de Fira de Barcelona, Carmen Cortés."

El Sónar+D ocupa tot un palau al recinte de Montjuïc, que s’ha destinat a les xerrades i als contactes entre emprenedors que naixen d’aquest congrés. La fira pretén reflexionar sobre com la tecnologia influeix i transforma les possibilitats al món de la música.

El Sónar de Dia ha arrencat amb Skygaze, Jaime Tellado i el britànic Kindness, amb un concert amb gran ventall d’estils: soul,  R&B, disco i synth pop. També hi ha molta expectació per l’actuació dels britànics Hot Chip, en el marc del SonarVillage. Altres espectacles molt esperats són el del productor Arca i l’artista plàstic Jesse Kanda.

The Chemical Brothers són un dels grans reclams del XXII Festival de Música Avançada i New Media Art Sónar. El festival es fa als recintes de Fira Barcelona a Montjuïc i Gran Via i, com ja és tradició, els cap de cartell protagonitzen el concert inaugural que es farà aquest dijous a la nit. En aquest espectacle només es podrà entrar amb invitació. Els de Manchester tornaran actuar dissabte per a la resta de públic per presentar el seu vuitè disc, ‘Born in the echoes’. Aquest nou treball es publicarà el 17 de juliol, tres setmanes després que l’avancin al Sónar.

La proposta de The Well, de Koreless+Emmanuel Biard s’inclou dins les activitats pensades per crear moments dedicats a l’admiració visual. També la instal·lació multipantalla de Joanie Lemercier & James Ginzburg, anomenada ‘Blueprint’, serà un dels xou audiovisual més esperats. Aquesta formació farà un espectacle exclusiu per al festival barceloní.

En l’edició anterior del Sónar hi van assistir 109.000 persones i s’espera enguany rebre una xifra de visitants semblant.