Parlem amb el duet electrònic The Pinker Tones i amb el conjunt de cordes Quartet Brossa amb motiu de la publicació del seu disc conjunt ‘Leon’, sobre la vida i l’obra del músic rus Leon Theremin. Les dues formacions ja van crear un espectacle, presentat a l’edició de 2018 del Mercat de Música Viva de Vic, que presenten ara a Barcelona dins la programació del Sónar+D i amb motiu del centenari de la creació més popular de Theremin: l’instrument que porta el seu nom i que va ser el primer electrònic de la història.

Concert: Casino Aliança Poblenou. Dimecres, 22.30 h. De 12 a 18 euros

‘Leon’

‘Leon’ és el resultat de la suma de l’electrònica de The Pinker Tones i dels instruments clàssics de corda del Quartet Brossa. Un disc en què hi ha apunts d’electrònica, referències contemporànies de Theremin com Xostakóvitx, Stravinsky o Copland i, com és obvi, l’inconfusible so del theremin, l’instrument que va inventar el músic rus i que es interpretat pels dos thereministes més coneguts del país: Víctor Estrada i Jairo Moreno.

La fascinació de Salva Rey per la figura de Theremin va contagiar Àlex Llobet, el seu company des de fa quasi 20 anys a The Pinker Tones, i va ser l’excusa perfecta per treballar amb el Quartet Brossa, una idea de feia temps. El disc és fruit d’un diàleg musical entre les dues formacions en què es repassen moments de la vida del músic rus Leon Theremin: des de l’invent del primer instrument electrònic i la seva popularitat als anys 30 fins a la seva vida d’espia de la KGB o els anys de supervivència en un gulag de Sibèria, una experiència que recull el tema ‘Snow’, que van interpretar en exclusiva per a l”Àrtic’.