Fa dues setmanes que el nou orgue de Sant Vicenç de Sarrià s’ha començat a convertir en una realitat. El novembre del 2017 es va iniciar la captació de diners per finançar la construcció de l’instrument. Ara, tot i que encara falten 200.000 euros dels 550.000 que costa l’orgue, el projecte ja comença a prendre forma. Està previst que s’inauguri el novembre d’aquest any. Amb aquest instrument nou la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià vol desenvolupar un pla cultural i litúrgic perquè tota la ciutat en pugui gaudir.

L’orguener de Montserrat i la Sagrada Família

L’encarregat de construir l’instrument és el mestre orguener d’arrels sarrianenques Albert Blancafort, que ha fet també l’orgue de Montserrat, el de la Sagrada Família i l’orgue futurista de l’Auditori de Tenerife de Santiago Calatrava. Aquest és l’orgue número 161 des que el pare de Blancafort va començar a construir-ne, l’any 1963.

Un orgue de gairebé 3.000 tubs

L’orgue està fet a mida per a l’església de Sant Vicenç de Sarrià, pesa 12 tones i quan estigui acabat tindrà 2.800 tubs i 43 registres distribuïts en tres teclats manuals i un de pedal. Blancafort assegura que “quan estigui totalment construït la gent que vingui a escoltar-lo notarà molt la diferència i els farà vibrar”.

L’orgue anterior estava obsolet i era molt petit, ja que es tractava d’un orgue de saló. S’hi havia instal·lat l’any 1940 perquè l’anterior s’havia cremat durant la Guerra Civil. L’instrument nou tindrà aproximadament les mateixes dimensions que el que s’ha fet recentment a la basílica de la Mercè.