Shiva Asghari va arribar a Barcelona el 2007. Ara fa tres anys va muntar el Centre d’Art Shiva Monumental, al Fort Pienc. Des de la primera temporada es dedica a difondre l’art iranià a través d’exposicions col·lectives d’artistes d’aquest país. A l’espai també es poden trobar objectes d’artesania i també s’imparteixen classes de pintura.

Shiva Monumental acull peces de 22 artistes iranians de diferents generacions, la major part dels quals presenten pintures. La mostra es pot visitar fins a finals d’agost.

Shiva Monumental, un espai de referència per als artistes iranians

Des que va obrir Shiva Monumental, cada estiu el centre d’art dedica uns mesos a difondre l’art actual del seu país. Ho fa amb mostres d’artistes iranians que viuen arreu del món. Shiva Asghari assegura que molts d’aquests artistes viuen a Barcelona o Catalunya. Tot i això, assegura que la part més gran de les obres han vingut directament de l’Iran gràcies al suport de familiars i amics. Asghari afegeix que treure les pintures del país natal és el que els ha costat més.

L’art, un pont entre cultures

Un dels objectius de la mostra és difondre el diàleg intercultural: concebre l’art com a punt de trobada. Les obres de Shilan Mohtadi, que va venir a estudiar a Barcelona fa tres anys, reflecteixen aquesta idea. L’artista pensa que en l’art no hi ha límits. Per això, no deixa d’aplicar la pintura quan fa fotografia, amb la intenció de comunicar que l’art pot trencar totes les fronteres.