JOAN MANUEL SERRAT, cantant "A banda d'aquest sentiment de gratitud doncs també hi ha un sentiment com de falta de aire de veure moltes coses que si bé part d'elles les tinc al voltant meu constantment clar, veure tot això penjat fa una sensació de vacuïtat, d'asfíxia. // Agraeixo molt l'afecte que hi ha al darrere de tot això, que és el reconeixement a 50 anys de cançons i de feina del que fonamentalment el gran responsable és la gent, si la gent no hagués estat al darrere jo no seria aquí."

El 18 de febrer de 1965, Joan Manuel Serrat va debutar actuant al programa ‘Radioscope’ de Ràdio Barcelona. D’això en fa 50 anys, i ha estat l’excusa perfecta per l’Arts Santa Mònica per homenatjar el cantautor del Poble-sec. A “Serrat: 50 anys de cançons” s’hi poden trobar discos, fotografies, vídeos d’actuacions i objectes, una gran part dels quals han estat cedits pel mateix artista. També hi ha molta música, a través d’una audioguia es poden repassar les cançons més emblemàtiques de Serrat i també algunes composicions inèdites.

Fins al 13 de setembre, quan l’exposició tancarà portes, també hi haurà algunes actuacions d’homenatge d’artistes com Maria Coma, Bruno Oro o Andreu Rifé. Els seguidors de Serrat també tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari que hi ha muntat a l’exposició per cantar, en format karaoke, les seves cançons preferides.