Els xiulets de Joan Miquel Oliver han atret els pocs que a mitja tarda passejaven pel Fòrum. És 'Marès a Radial', la carta de presentació del seu primer disc en solitari després de la dissolució d'Antònia Font. FRANCESC SERRA "Venim a veure el que queda d'Antònia Font, tot i que no es tan bo com Antònia Font, venim a veure un poc perquè ens agraden les seves cançons." Uns metres més avall, Opatov s'ha estrenat al Primavera amb un públic també modest. Els de Cerdanyola han fet ballar tothom al so de la trompeta i tenen ben clar el que els caracteritza. JOSEP PERÍS, membre d'Opatov "Com ens entenem entre nosaltres jo crec que és el nostre segell més peculiar, com ens entenem els membres del grup i com ens ho fem anar tot com nosaltres volem." A banda dels concerts al parc del Fòrum, hi ha activitats complementàries al Primavera sound. Un exemple són els vermuts al Parc de la Ciutadella, on es fan concerts gratuïts. El pop electrònic de Germà Aire és el resultat després d'un any i mig de feina. El duet ja havia treballat abans amb Mates Mates i ara defineixen la seva música com un entremig entre dolç i salat. LUCA MASSERONI, membre Germà Aire "Mates mates era tot més natural, un altre tipus de música, potser no tant psicodèlica. I amb Germà Aire ens vam posar a gravar, potser més premeditat. Ara per ara ens ha sortit una mica fosc, un entremig d'una cosa fosca i brillant, trist i alegre." Després dels aperitius aquesta nit hi haurà dos plats forts: The Strokes i Interpol.

El Parc del Fòrum s’ha acabat d’omplir d’espectadors en la darrera nit del Primavera Sound, amb grups com The Strokes o Underworld com a caps de cartells de la jornada. La xifra de 55.000 espectadors s’apropa molt a l’aforament màxim del recinte, que és de 57.000. Divendres van ser 52.000 i dijous, 48.000. Són xifres similars a la de l’any passat. La de la jornada gratuïta de dimecres, que va congregar 20.000 persones, és molt més alta que al 2014, perquè l’any passat va ploure.

Els codirectors del festival, Alfonso Lanza i Alberto Guijarro, s’han mostrat molt satisfets de la bona acollida d’aquesta nova edició. No pretenen seguir creixent perquè ja se senten “còmodes amb aquestes dimensions” i perquè els “importa més la qualitat que no pas els números”, han explicat a l’agència Efe.

De les 365 actuacions que el Primavera Sound ha organitzat aquests dies, Lanza destaca el primer dels dos concerts de Patti Smith, que quedarà com “un dels grans moments del festival”. També recordaran especialment el concert d’Anthony and the Johnsons amb l’OBC, la lliçó de rock dels nord-americans The Replacements, la tornada als escenaris de la banda britànica de shoegaze Ride, el funk elèctric de Jungle i el talent de Chet Faker.

El Primavera Sound va néixer fa 15 anys com un festival de rock, pop independent i música electrònica, que ha anat creixent i obrint el ventall de la seva oferta musical. Al principi, l’organització la duien vuit persones i ara en són 35 treballant-hi tot l’any, més de 3.000, per aquestes dates.