Ha estat en cartell els darrers vuit mesos i l'han vist prop de 240 mil espectadors i 63 mil alumnes. Però avui aquest vaixell salpa per última vegada: és la darrera funció de 'Mar i cel'. MÒNICA PÉREZ "Vam venir el primer dia a l'estrena i ens feia molta il·lusió venir avui a l'últim dia, volíem tornar a tenir la mateixa experiència, la mateixa emoció. Sempre et pots perdre algun detall i véns amb la il·lusió de trobar coses que el primer dia no vas veure." Han estat més de 250 funcions en aquesta edició al teatre Victoria. Molts dels espectadors ja l'havien vist en les anteriors entregues i no s'han volgut perdre l'ocasió. LLUÍS RUIZ "Jo ja vaig veure la primera, he vist la segona i em faltava la tercera, evidentment. Guardo un gran record de la primera, que va ser quelcom impactant, la segona també, però crec que la primera va ser el súmmum del teatre." Per a d'altres, en canvi, aquesta ha estat la primera vegada... JOAQUIM MAJOR "Els meus pares sí que l'han vista, però nosaltres, no." Una obra apta per a tots els públics, ja que tot i estar ambientada al segle XVII, no passa mai de moda. JOAN ENRIT GARDEJoan Enric Garde "'Mar i cel' l'ha vist tothom i tothom n'està molt content d'aquesta nova versió. És un clàssic català, crec que d'aquí a 10 anys tornarem a veure-la, ja veuràs, sempre anirà tornant. " Aquells que se l'hagin perdut no hauran d'esperar gaire. A l'octubre es tornarà a estrenar per fer temporada durant el Nadal.

El Teatre Victòria s’ha omplert per acomiadar l’obra ‘Mar i cel’, d’Àngel Guimerà. Ha estat en cartell des del setembre de 2014 i durant aquests vuit mesos l’han vist prop de 240.000 espectadors i 63.000 alumnes d’escoles. “Mar i cel l’ha vist tothom i tothom n’està molt content, d’aquesta nova versió, és un clàssic català, crec que d’aquí a 10 anys tornarem a veure-la, sempre anirà tornant”, explica Joan Enric Garde, un dels espectadors a la darrera funció.

Una cita ineludible per als més nostàlgics. Lluís Ruiz, per exemple, no s’ha perdut cap versió del musical. “Vaig veure’n la primera, n’he vist la segona i me’n faltava la tercera; guardo un gran record de la primera, que va ser quelcom impactat”, explica. En aquesta edició de ‘Mar i cel’ s’han fet més de 250 funcions i alguns fins i tot hi han tornat a repetir. “Vam venir el primer dia a l’estrena i ens feia molta il·lusió venir avui a l’últim dia, volíem tornar a tenir la mateixa experiència, la mateixa emoció“, explica la Mònica Pérez.

En realitat, no hauran d’esperar tant. La companyia preveu tornar a estrenar-la el proper octubre per fer temporada durant el Nadal. Serà una nova oportunitat per veure el musical, basat en la pirateria mediterrània del segle XVII. És una obra per a tots els públics que tracta la històrica lluita entre moros i cristians.

Dagoll Dagom va estrenar per primera vegada ‘Mar i cel’ el 7 d’octubre de l’any 1988. L’any 2004, la companyia la va tornar a programar per celebrar el 30è aniversari. 10anys després, el 25 de setembre de 2014, es va estrenar per tercera vegada.