El SAT! aposta per primera vegada per un espectacle en forma d’instal·lació recorregut sensorial en què els espectadors són protagonistes de la història a sobre de l’escenari. La Companyia Minimons va estrenar ‘Un conte d’estar per casa’ fa dos anys i l’espectacle es pot veure ara al teatre municipal de Sant Andreu fins al 14 d’abril.

Un recorregut sensorial i emocionant

‘Un conte d’estar per casa’ és un espectacle sensorial en què les famílies es converteixen en protagonistes d’una experiència única farcida d’aventures. El recorregut està guiat per dos personatges i els espectadors es mouen per nou espais diferents ambientats en les estances d’una casa. La instal·lació està pensada per viure les escenes del conte ‘The dream of the twin worm’ i les propostes que es troben al llarg del recorregut tenen l’objectiu de despertar i posar a prova els sentits. “En cada estança les famílies trobaran un llibre i han de llegir un capítol. Després han de resoldre unes petites proves o endevinalles que permeten descobrir un món en miniatura amagat en algun objecte de l’estança que fa referència a la història que s’està vivint”, explica la codirectora de la Companyia Minimons Marta Joan.

Espectacle familiar i per escoles

El SAT! celebra la quinzena temporada i és la primera vegada que programa un espectacle d’aquestes característiques, basat en el Teatre dels Sentits. El teatre municipal de Sant Andreu ha programat sessions per a escoles i també sessions familiars el cap de setmana. “Volem que pares i fills visquin plegats una aventura d’una manera íntima ja que el recorregut es fa en petits grups de com a màxim sis persones. I al mateix temps volem fomentar el gust per la lectura”, explica Joan.

‘Un conte d’estar per casa’ es podrà veure al SAT! fins al 14 d’abril i dissabte, 13 d’abril, hi haurà una sessió especial en llengua de signes catalana.

La Companyia Minimons

La Companyia Minimons és una formació especialitzada a crear recorreguts i instal·lacions sensorials. Està formada per Pancho García i Marta Joan. García té una experiència de més de 20 anys com a integrant de la companyia Teatre dels Sentits, on ha treballat com a dissenyador de llum, músic, actor i mestre de postgrau i tallers monogràfics. D’altra banda, Joan ha realitzat tot tipus de projectes educatius i culturals així com la creació i direcció d’espectacles com a directora de l’empresa Aula BGT des del 2001. Ha treballat per a la Generalitat de Catalunya, la Xanascat, el Saló de la Infància de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de l’Interior i Càritas, entre d’altres.