La primera hora del programa la dediquem al Ethiojazz, una de les grans revelacions de la música internacional de les últimes dècades, des que el músic i productor musical Francis Falceto va començar el projecte de recerca, promoció i reedició de la música que en els anys 60 i principis dels 70 es feia a Etiòpia.
La col·lecció Éthiopiques (Buda Musique) compta amb 30 volums i ha aconseguit una repercussió mundial enorme gràcies a artistes com Mulatu Astatke, Mahmoud Ahmed, Getatchew Mekury, Tsehaytu Beraki, Alemayehu Eshete & Hirut Bèqèlè, Tlahoun Gessesse, Adanèh Tèka, Muluqen Mellesse, Tsegue-Maryam Guebrou, Seyfu Yohannes, Alemu Aga, Tlahoun Gessesse, Alemayehu Eshete, Wallias Band…

A la segona hora parlem amb Vicente Montes Nogueres, doctor en Filologia Francesa per la Universitat d’Oviedo, especialitzat en els productors i difusors de la literatura oral subsahariana, en l’epopeia d’Àfrica occidental i en la novel·la francòfona africana. Especialista en l’obra del maliense Amadou Hampâté Bâ.
Amb ell parlem sobre de les jornades: Fluxos migratoris en les literatures africanes. Durant la conversa, ens acompanyen les músiques de Tiken Jah Fakoli, Oumou Sangaré, Sona Jobarteh, Tekno i Yossoun N’Dour.

Escolteu el programa sencer aquí: