Ser actiu i fer, com a mínim, 30 minuts d’exercici cada dia,

i una hora diària en el cas dels infants i adolescents. Aquest és el repte que planteja el govern català per combatre el sedentarisme el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra aquest dissabte, 6 d’abril.

La cita, que l’any passat va mobilitzar 150.000 persones i 838 entitats, té l’objectiu de promoure l’activitat com a element essencial de salut i benestar. L’executiu alerta que anualment moren més de 3.000 persones a Catalunya a causa del sedentarisme i, de fet, apunten que les persones sedentàries tenen entre un 20 i un 30 % més de risc de mort que la resta de la població.

Amb el lema “Activa la vida, millora la vida”, el govern dona 10 consells per millorar la salut: des de pujar les escales de l’edifici en lloc d’agafar l’ascensor o fins a caminar a bon pas cap a casa. Aquest divendres, desenes d’usuaris dels Centres d’Atenció Primària de Nou Barris s’han sumat a les activitats.

Hi ha incomptables possibilitats per mantenir-se actiu en totes les edats; us en proposem algunes que es poden fer a Barcelona: