El comerç històric ha confiat en l’artista Antoni Miralda per crear el vestit de llums que ha d’il·luminar la façana de Santa Eulàlia aquest vespre. La posada en escena fa al·lusió a Santa Eulàlia Màrtir, ja que tenia l’objectiu de recrear la creu i la faldilla de neu del retaule de la crucifixió de Santa Eulàlia. Segons la llegenda, del segle IV, Santa Eulàlia va ser clavada en una creu i, després de morir, va començar a nevar, la qual cosa va emblanquinar-la.

La festa també ha inclòs una comitiva de patrons, formada per 80 músics i 150 estudiants de teatre, dansa i disseny de diferents escoles de Barcelona.Des del pla de la Boqueria fins al passeig de Gràcia, 93, on es troba la cèntrica botiga, han dut patrons de grans dimensions per representar peces de roba icòniques de la firma.

Set generacions mantenen la Santa Eulàlia

Santa Eulàlia és un negoci familiar que ja ha passat per les mans de set generacions. L’establiment va néixer l’any 1843 amb el teixidor Josep Taberner, que va deixar la Cerdanya per obrir un negoci de teixits al pla de la Boqueria de Barcelona. La “boutique” ha passat per diversos locals del pla de la Boqueria des del 1843 i des del 1944 està situada al passeig de Gràcia, 93, on és avui dia. Fa només set anys, la botiga va reobrir després de reformar-se.

El propietari actual de la botiga, Luis Sans, es mostra orgullós d’haver pogut mantenir la botiga, ja que és un dels pocs comerços del passeig de Gràcia que no formen part de cap gran cadena. Sans creu que és un miracle haver resistit a la pressió immobiliària que viu aquesta via.