El Cronista de la Rambla és un blog que recull informacions sobre el passeig més internacional de Barcelona, de la seva gent així com de les coses que passen al seu voltant. Aquesta és la intenció del seu responsable, Joan-Ignasi Ortuño, periodista, escriptor i activista cultural. Ell omplirà de continguts el blog amb la seva mirada particular sobre la Rambla, que entén com un univers que va més enllà del territori que ocupa. Cultura, societat i oci es donaran cita en aquest nou mitjà de comunicació, que té el suport de l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla.

Joan-Ignasi Ortuño no havia begut mai de la Font de Canaletes. I és curiós perquè es coneix la Rambla com si fos casa seva. Com a periodista, n’ha  informat moltes vegades i ara és el responsable del blog El Cronista de la Rambla.

El nou mitjà, segons Ortuño, “serà un blog de cròniques que passen a la Rambla, entenent la Rambla com un símbol de Barcelona, entenent la Rambla com els barcelonins, com moltes coses, perquè la Rambla no es pot definir en si mateixa d’una manera única”.

Un blog pensat per a tothom 

El blog tot just acaba de començar, però el responsable té clar que, a més dels fets, hi tindran cabuda les persones i els llocs que estiguin relacionats amb el passeig i amb la ciutat. Ortuño també afirma que no està adreçat a ningú en particular. “El blog està fet per a la gent en general, o sigui, per al mateix ramblista. Ramblista ho som tots”, diu, tot i que reconeix que als turistes també els pot interessar. “Sí que vull oferir una visió sorprenent, nova”, afegeix.

El Cronista de la Rambla neix amb un periodista que vol aportar la seva mirada particular d’aquest passeig, que s’ha convertit en el lloc més conegut i internacional de Barcelona.