Un any més, els carrers del Gòtic han volgut celebrar el seu particular Sant Fermí. Els colors blanc i vermell s’han apoderat dels carrers del barri, que han reviscut les activitats més populars de les festes de Pamplona. Tal com marca la tradició, el primer que han fet els assistents és celebrar el “txupinazo”, que dona el tret de sortida a la celebració. Amb això han començat diverses activitats, com ara tallers infantils i concerts.

Però l’activitat més esperada, com no podia ser d’una altra manera, són els “encierros”. Això sí, hi ha diferències amb els que es viuen a Pamplona cada juliol, els famosos toros són substituïts per bicicletes tunejades que persegueixen tothom que hi vulgui participar vestit de blanc i amb mocador vermell.

sant-fermí-gòtic-130719

Aquesta ja és la vuitena edició de Sant Fermí al barri. Una festa que va començar d’una forma molt espontània i improvisada, però s’ha acabat convertint en una tradició que compta amb la col·laboració dels veïns del barri. Tot va començar al bar Bidasoa, al carrer d’en Serra. El bar, regentat per una família amb arrels a Navarra, feia anys que vivia de forma activa els Sanfermines. Fa nou anys, estaven mirant el “txupinazo” quan van pensar a simular un “encierro” amb una moto en comptes d’un toro. I d’aquesta broma espontània va sorgir la idea de fer-ho d’una forma organitzada cada any.

D’aquesta manera, els veïns es van anar animant i la festa s’ha fet gran. Ara també se celebren activitats per als més petits de la casa, un dinar popular i concerts. I és que una idea que va sorgir d’una forma espontània s’ha convertit en una fórmula per reivindicar l’espai públic al Gòtic.