El jove il·lustrador Jordi Barenys, veí de Sant Gervasi – Galvany, ha publicat el seu primer llibre: ‘Newton y sus movidas’. Un recull de conceptes científics de química, matemàtiques, física i mecànica explicats amb humor i il·lustracions a través de 31 situacions del dia a dia, una per a cada dia del mes. Un llibre que vol fer arribar la ciència a tothom de forma rigorosa però també amena.

Quina cua és la més ràpida del supermercat?

El llibre posa en quarantena la llei de Murphy, quan et cau una torrada, segons l’autor, no depèn de la mala sort sinó de la mecànica dels sòlids rígids. Tanmateix si la taula fos de tres metres, la torrada cauria del dret. També ens explica aspectes com per què l’aigua bull més ràpid si hi tirem la sal després i no abans que bulli? Un altre dels conceptes dels quals parla és de la teoria de les cues i explica que la fila del supermercat que avançarà més ràpid és la de menys persones i més productes, ja que hi ha menys possibilitat que hi hagi un error humà.

Jordi Barenys, un estudiant premiat

El llibre ‘Newton y sus movidas’, de Jordi Barenys, és el resultat d’unir els seus coneixements d’enginyeria en disseny industrial amb els d’il·lustració. Una publicació que neix arran del projecte final dels estudis d’il·lustració que va fer a la Massana. En guanyar el premi Eva Toldrà d’il·lustració 2018, l’editorial Comanegra va publicar el seu llibre.