Dansa, música i imatge plàstica conflueixen a l’escenari del Teatre Lliure de Gràcia. ‘RRR’, que es va estrenar fa dos anys a la Sala 3 de l’Auditori, ha exhaurit les entrades de les tres funcions que fa a la sala gracienca (12, 13 i 14 de març).

El muntatge, proper a l’art performatiu, és un diàleg d’una hora entre la coreografia de Marcos Morau (director de la Veronal), que balla Jon López, la música de cabosanroque (Laia Torrents i Roger Aixut en directe) i la pintura de Frederic Amat.

Experiència parateatral

Amat dibuixa allò que es projecta al terra de l’escenari on evoluciona el ballarí. “És un viatge poètic, plàstic i sonor. Joan Brossa en diria una experiència parateatral”, explica. L’artista no empra només pinzells, també crea ombres amb objectes, o utilitza aigua en lloc de tinta.

La interacció entre ballarí, músics i artista plàstic és gairebé constant al llarg d’una hora de durada. “RRR són tres peus, tres potes d’una mateixa cosa. Des d’un punt de vista creatiu, no hi ha res com el diàleg”.

‘RRR’ és la segona proposta del Lliure en el marc de la Quinzena Metroplitana de Dansa, que se celebra entre el 5 i el 21 de març en espais de 10 municipis de l’àrea metropolitana amb intenció d’apropar el públic a la dansa.