La creació de projectes culturals nous no s’atura tot i la crisi del coronavirus. L’expert en cultura Andreu Rami presenta dues noves revistes culturals, dirigides a la població més jove, i que s’han gestat durant el confinament.

La primera s’anomena ‘Pot Poti Magazine’ i es tracta d’un projecte col·laboratiu en forma de publicació periòdica i en paper reciclat creada per Irene Serra, Arnau Orriols i Ricard Serarols. El primer número que ha sortit a la venda l’han finançat els tres joves i compta amb la participació de fins a 30 col·laboradors de tot Catalunya. Els temes que tracten són diversos: el feminisme, la justícia climàtica o la història. La seva filosofia consisteix a donar espai a temes que no apareixen habitualment als mitjans de comunicació. Un dels punts de venda on es pot obtenir la revista és l’Odd Quiosk, el primer quiosc queer del món situat a l’Esquerra de l’Eixample.

Artistes i teatre

El segon projecte que ens presenta Rami és una publicació periòdica anomenada ‘Fanzine Fila Zero’ que ha elaborat el col·lectiu de crítics joves Novaveu. A diferència de la recomanació anterior, aquesta publicació s’enfoca en un àmbit concret: el teatre. La seva intenció no és recomanar espectacles, sinó donar a conèixer artistes i companyies de teatre. L’Anna Molinet, una de les creadores, comenta que hi ha un tap generacional que evita que els joves connectin amb la cultura o, fins i tot, que els artistes joves puguin donar a conèixer les seves creacions. Ara bé, tampoc no creu que sigui una qüestió d’edat, sinó “d’actitud a l’hora de crear projectes diversos”. En aquest vídeo pots recuperar la secció completa.