(ACN/Redacció) Oques Grasses ha celebrat una dècada als escenaris amb un concert multitudinari. Els osonencs han triomfat davant els 18.400 fans que van esgotar les entrades fa més de vuit mesos. La banda s’ha convertit en el primer grup català del segle XXI a omplir el Sant Jordi. Oques Grasses comença ara una aturada d’un any, “però no és el final de res, sinó el principi d’un nou cicle”, ha assegurat el cantant, Josep Montero.

La fita d’Oques Grasses

Recentment, el Palau Sant Jordi ha penjat el cartell de complet amb diversos artistes catalans, com Rosalía -dos concerts seguits-, Sopa de Cabra, Estopa i Aitana. Però Oques Grasses ha estat la primera formació del Principat nascuda després del 2001 que l’ha omplert cantant en català i ha batut el rècord d’assistents d’artistes internacionals com C. Tangana.

No sabem molt bé com hem arribat fins aquí”
Josep Montero, cantant d’Oques Grasses

Una dècada de música

La fita arriba com a colofó de 10 anys d’èxits, que els osonencs han celebrat amb un espectacle batejat com ‘La gent que estimo’, un dels èxits del darrer àlbum. La banda ha plantejat el concert com una “celebració compartida” entre els músics “i un públic que s’ha fet seu el projecte”. “Ens sentim molt estimats i afortunadíssims”, recalca el cantant, que atribueix l’èxit a un “procés natural” d’evolució en què han superat molts tràngols musicals.

Els inicis d’Oques Grasses

Montero recorda que va començar tocant sol i, de mica en mica, el grup es va fer un lloc a les programacions musicals, “però veient com molts cops el públic donava l’esquena o marxava dels festivals”. Amb el pas dels anys, però, el grup celebra “haver après a estar a l’altura dels diferents moments” i Montero agraeix que el públic s’hagi fet seves unes cançons que ell escriu “perquè ajuden a viure millor i a superar els cops que fot la vida”.

Els grans èxits d’Oques Grasses

Per al Sant Jordi, Oques Grasses han fitxat fins a 12 músics que han format una gran banda per repassar grans èxits de tota la dècada. Des de ‘Passos importants’ i ‘Cul’ (2012) fins als més recents ‘Elefants’, ‘Petar-ho’ o  la reposada ‘De Bonesh’, passant per ‘Petxina lliure’ o ‘Serem ocells’ o ‘Torno a ser jo’. Fossin més antigues o més recents, els més de 18.000 espectadors les han corejat i ballat des d’inici fins al final, fet que ha convertit el Sant Jordi en una gran festa.

Enmig del gran muntatge, també han picat l’ullet als inicis més llunyans d’Oques Grasses: a la meitat de l’espectacle el grup ha ofert quatre cançons des d’un petit escenari ubicat entre el públic, “per no oblidar els orígens i tocar de peus a terra en mig d’un Sant Jordi tan magnificat”.

Aturada d’un any per preparar el sisè àlbum

Després de cinc àlbums, Oques Grasses afronta ara un descans de mínim un any. Neguen que es tracti d’una retirada i garanteixen que l’aturada servirà, entre altres projectes, per afrontar un sisè treball d’estudi i preparar grans muntatges de cara al 2024. No han precisat, però, en quin moment de l’any podria arribar el disc. “Volem tocar menys per fer-ho més bé, de forma més exclusiva i poder tenir més vida fora de tocar cançons”, assegura Montero.