(ACN) El centre Fotonostrum de Barcelona estrena l’any amb una doble exposició dedicada, d’una banda, a Robert Doisneau i, de l’altra, a Joan Alsina, el primer català que exposa a l’espai. Les mostres comparteixen espai, temps, la fotografia en blanc i negre, però ofereixen dues mirades diferents de la realitat. Es podran visitar fins al 5 de març.

50 fotografies de Doisneau

“Le temps retrouvé”, de Doisneau, presenta 50 de les imatges més destacades del fotògraf francès, realitzades entre el 1934 i 1971, amb el gust per la vida quotidiana i el carrer com a comú denominador. Les fotografies que presenta la sala han estat cedides per l’Atelier Robert Doisneau, gestionat per les filles del fotògraf.

L’exposició recull les imatges més significatives i conegudes, i no hi falta el clàssic ‘Le Basier de l’Hôtel de Ville’, amb el petó de dos enamorats davant de l’Ajuntament de París.

La capital francesa és, de fet, la gran protagonista de l’obra de Doisneau. Les fotografies retraten escenes de carrer, amb personatges desconeguts als espais públics, combinant allò més banal amb l’humor.

Les ‘Textures’ de Joan Alsina

Conegut principalment en el món de la moda i de l’espectacle, Joan Alsina ha retratat diverses estrelles internacionals. A Fotonostrum hi presenta el projecte ‘Textures’, amb el qual ha treballat durant anys i que posa al centre el seu gust per la fotografia “matèrica”, a imatge de l’obra pictòrica d’artistes com Antoni Tàpies i Joan Brossa, així com de l’expressionisme abstracte representat per Jackson Pollock i, en fotografia, per Herb Ritts.

Alsina, el primer fotògraf català que exposa a FotoNostrum, ha exhibit la seva obra al Museu Reina Sofia, l’IVAM de València, i ha fet campanyes publicitàries per companyies com Samsung, Sony, Zara, Pronovias o Unilever.