Joan Manuel V. Parisi és el gerent del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i una de les figures clau de l’associacionisme de Sants. En el seu pregó ha demanat a tots els veïns que tornin a ocupar l’espai públic perquè diu que “no ens el poden prendre de cap de les maneres”. A més, ha elogiat les entitats del barri, que s’han representat amb 28 cubs amb els quals han format un mur. També ha recordat que les festes de Sants són per al barri i del barri i ha remarcat que “el turisme especulatiu no és bo”.

En el pregó també hi havia Laura Pérez, regidora del districte, i Ada Colau. L’alcaldessa de Barcelona ha agraït als santsencs que haguessin adaptat la celebració després de l’atemptat de dijous i també els ha demanat que fessin un esforç perquè continués la festa ja que “fa sentir viva la ciutat, desborda humanitat i desborda valentia”.

Més tard s’ha donat a conèixer el veredicte del jurat del concurs de carrers guarnits, que han premiat el carrer de Finlàndia. Cal recordar que aquest cap de setmana es van anul·lar la majoria d’activitats que estaven programades. Només es van celebrar aquelles de petit format i familiars. No s’han fet ni concerts, ni cercaviles ni altres activitats d’assistència massiva. Aquest dilluns s’ha reprès totes les activitats previstes.