Està previst que el mural s’estreni oficialment el 14 d’agost, dia en què comença la Festa Major de Gràcia, però fa dies que tothom que s’acosta a la plaça de la Vila pot gaudir-ne. La pintura representa diferents elements típics de la celebració de la festa major i s’ha convertit en una gran auca, on destaquen elements com els lliris de l’escut del barri o els esgrafiats d’alguns edificis simbòlics. Per tal de poder pintar la façana es va necessitar una grua i diversos dies de feina.  Tothom que va passar per allà va poder anar comprovant com evolucionava l’obra.

Actualment coneixem la Festa Major de Gràcia pels carrers engalanats, però Josep Monta Contel, membre del Taller d’Història de Gràcia, explica que el 1850 ja es guarnien els balcons i façanes, però no es té constància del primer guarnit fins al 1862, quan el carrer Ample es va engalanar per celebrar les festes. Per tant, la tradició de guarnir façanes és prèvia a la dels carrers i amb la pintura es recupera un dels seus elements originaris. 

Un cop acabada, la majoria de veïns es mostren molt contents amb la iniciativa, ja que consideren que serveix per reivindicar la identitat del barri. Molts coincideixen a remarcar que en l’actualitat, amb l’augment del turisme a Gràcia, s’està perdent part de la seva essència i valoren molt positivament que les institucions s’involucrin a l’hora de mantenir vives les tradicions. Per això, reclamen que no s’esborri el mural un cop s’acabin les festes, tal com està previst, sinó que es mantingui durant tot l’any.

Veient la bona acollida que ha tingut, fins i tot alguns veïns s’embarquen a proposar que la façana de la seu del districte es converteixi en un fòrum d’art i que cada sis mesos algun artista del barri la repinti. Una manera de potenciar els nous artistes emergents.