Aquest dijous al matí un grup de 15 persones amb discapacitat visual ha fet un recorregut per alguns dels carrers guarnits de la Vila. Tots ells amb auriculars, han seguit les explicacions detallades del guia per poder endinsar-se en els universos de fantasia que proposen els veïns. El punt fort de la visita és la possibilitat de tocar els guarniments per comprendre de quins materials estan fets.

La visita, però, ha començat a la plaça de la Vila amb una novetat. Un taller impartit pels Castellers de la Vila de Gràcia que ha permès a les persones amb discapacitat audiovisual fer-se una idea de l’estructura de les construccions que aixequen.

Enguany, a més, la festa major té una aplicació per a telèfon mòbil (Wheris) amb audiodescripció del programa i també dels carrers guarnits amb l’objectiu d’incrementar l’autonomia de les persones amb problemes de visió. A la plaça d’en Joanic i de la Revolució també s’hi han programat aquests dies tallers i actuacions inclusives, i aquest divendres es farà una visita guiada al refugi de la plaça del Diamant.