Després de l’atemptat de dijous, seguint les recomanacions de seguretat, la Festa Major de Gràcia ha mantingut l’activitat amb una programació diürna i de petit format, evitant actes multitudinaris. Això ha fet que no se celebressin el lliurament de premis del concurs de guarniments, les actuacions castelleres, ni cap tipus de concert. També se n’ha vist afectada la Festa Major de Sants, que havia de començar aquest dissabte. Totes dues festes, han traslladat actes del programa a dilluns.

Els organitzadors de la Festa Major de Gràcia han rebut la confirmació dels cossos de seguretat per poder reprendre la programació aquest dilluns. Això vol dir que els carrers i espais de festa major podran fer concerts i que els Castellers de la Vila de Gràcia podran actuar, tot i que serà una diada sense colles convidades. A més, està previst fer l’entrega de premis dels carrers guarnits a les 12 h a la plaça de la Vila. També s’està preparant un manifest conjunt per llegir-lo abans de començar l’acte de lliurament. El correfoc, que estava previst per a dilluns, segons expliquen des de comunicació de la Festa Major, no es farà, ja que és un acte amb moltes colles participants que ja van quedar desconvocades en el moment en què es va decidir anul·lar tots els actes que impliquessin una gran aglomeració de gent.

Pel que fa a la Festa Major de Sants, aquest cap de setmana ha començat a mig gas, només amb activitats diürnes i familiars als carrers guarnits i sense la fira d’atraccions operativa. El pregó i l’entrega dels premis de guarniments es faran dilluns.