Roger de Gràcia i Agnès Busquets han portat l’humor que els caracteritza a la seva professió al pregó de la Festa Major de Gràcia. Han estat molt crítics amb algunes de les conseqüències que comporta el turisme al barri, “se’ns està descontrolant una mica”, i han enviat un missatge clar cap als turistes que el visiten, com per exemple, que no orinin al carrer.

Els actors també han criticat el preu dels pisos al barri i han demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que “deixi de jugar al Tetris” canviant el sentit dels carrers del barri. La reivindicació del petit comerç també s’ha fet sentir: “No podem ser un barri franquícia, on els treballadors acaben cobrant una misèria”. Al final del pregó també han expressat la seva voluntat de votar al referèndum de l’1-O.

Enguany, a més, l’acte del pregó ha estat marcat per l’aparició per sorpresa del personatge olímpic Cobi, que ha fet un pregó reivindicatiu abans de l’oficial, com també ho han fet els col·lectius convidats en aquesta ocasió: les Kellys han criticat les condicions laborals en què treballen les cambreres d’hotel, Arran Gràcia s’ha defensat de les crítiques a les seves accions contra la massificació turística i el Moviment Popular de Gràcia ha reivindicat la vida de barri.