Les forces de seguretat han recomanat a la Fundació de la Festa Major de Gràcia evitar les aglomeracions aquests dies, per això s’ha decidit no fer concerts de nit, ni la diada castellera ni el correfoc. També es cancel·la la fira d’atraccions ubicada als Jardins de Salvador Espriu. A la vegada que se suspenen totes les activitats institucionals i aquelles que havien estat organitzades pel districte de Gràcia a la plaça del Sol, plaça del Diamant, plaça de la Revolució, plaça de les Dones del 36, la Biblioteca de la Vila de Gràcia i la zona d’en Joanic. Tampoc no es portarà a terme el programa d’activitats inclusives que s’havia organitzat.

Sí que es mantindran, en canvi, els actes diürns de petit format i familiars, com ara els dinars i sopars programats. També es manté la possibilitat de visitar als carrers guarnits i les fires d’artesans i comerciants ubicades a la plaça de la Virreina, plaça de la Revolució i el Pla del Salmeron.

En produir-se l’atac terrorista a la Rambla, aquest dijous es va suspendre l’entrega de premis dels carrers guarnits. Finalment es lliuraran dilluns, 21 d’agost, però encara no se’n sap ni lloc ni hora. Des de la Fundació de la Festa Major de Gràcia s’estan plantejant si ho celebren a la plaça com és costum o aquest any fan l’entrega en petit comitè en un espai tancat.