L’actriu Rosa Gàmiz passa aquest mes de juliol al Teatre Villarroel, una sala que ha reformat, ha convertit en un bonic apartament, i on hi rep visites. Aquest, com a mínim, és l’argument d’una de les dues obres que formen el díptic ‘Audiència & Vernissatge’ amb què Pere Arquillué debuta a la direcció. Acompanyada de Joan Carreras i Josep Julien, Rosa Gàmiz posa veu i presència a aquests texts del dramaturg i polític txec Vaclav Havel, una de les figures més importants de la segona meitat del segle XX.

Molt crític amb la realitat política i social del seu país, a ‘Audiència’ Havel ens presenta a un intel·lectual represaliat que ha de treballar en una fàbrica cervesera. La relació amb el seu patró, un obrer frustrat, ens durà a reflexionar sobre temes com el paper dels intel·lectuals i la corrupció política.

A ‘Vernissatge’, en canvi, Rosa Gàmiz i Josep Julien formen una parella que redecora el seu pis de dalt a baix només per poder exhibir el seu estatus social davant de les visites. El problema és que el seu convidat, el mateix intel·lectual d”Audiència’, no se sent gens impressionat. Amb ell, assistim al declivi d’un matrimoni que s’ha venut al consumisme i al poder de les aparences.

Rosa Gàmiz torna al teatre amb aquest espectacle, on hi ha llaurat una llarga carrera que inclou espectacles per a adults, com els que ha fet amb la companyia T de Teatre i per a infants, com els que organitza amb la companyia La Perla petita.