‘Baluard’ és el darrer projecte del director José González Morandi. Durant vuit mesos ha vist de prop la feina que fan professionals i voluntaris al CAS Baluard i això és el que vol mostrar en aquest documental. El rodatge ja està fet, però ara s’ha obert una campanya de micromecenatge per poder-ne finançar la postproducció.

“Les sales de reducció de danys fan minvar els problemes associats amb el consum de drogues”, amb aquestes paraules, José González Morandi destaca la feina de les sales com la Baluard en l’atenció de les persones amb drogodependències. Una tasca que coneix molt bé, per al rodatge del seu darrer documental hi ha treballat dos dies a la setmana durant vuit mesos. Assegura que eren unes visites que el feien sentir incòmode perquè hi veia “gent que estan en els millors anys de la vida però estan ficats en un forat”.

Amb ‘Baluard’, González Morandi tancarà una trilogia documental. Primer, va endinsar-se en el mercat de la droga de ‘Can Tunis’ i, després, es va centrar en la història d’una consumidora a ‘Troll’.

Està previst que al llarg de la tardor es faci la postproducció i muntatge del documental i que es pugui preestrenar al novembre a Ciutat Vella.