El Cruïlla ha inaugurat edició al Parc del Fòrum amb els concerts de Seasick Steve, Jack White i Bunbury en un únic escenari. Amb Jack White, N. E. R. D., Roots, Kygo i Justice són els caps de cartell del festival Cruïlla, que manté el tradicional equilibri entre artistes internacionals i locals i una oferta variada, per a tots els gustos.

En el capítol de bandes locals o nacionals hi figuren Ramon Mirabet, Joana Serrat, Joan Dausà, La Pegatina o Mi Capitán, entre d’altres. Com és també recurrent en el Cruïlla hi ha una remarcable presència de música negra i, en particular, de hip-hop amb Prophets of Rage o Bugzy Malone a banda dels esmentats N. E. R. D. i Roots.

El Cruïlla adopta el biogot

A la primera jornada hi han assistit unes 15.000 persones, i l’organització n’espera unes 22.000 per a divendres i dissabte. Els espectadors s’han repartit més que l’any passat i, segons el director del festival, Jordi Herreruela, això és millor per al públic. Una de les novetats d’aquesta edició, a banda de l’ampliació de la zona de furgoteques, és el biogot, un got biodegradable fet amb blat de moro que és el que s’empra a tot el recinte. El Cruïlla és un dels primers festivals a introduir aquest producte, que evita l’acumulació de residus plàstics tan habitual en aquest tipus d’esdeveniment.