Les portes obertes el dia 24 de setembre també són una de les propostes a aprofitar per celebrar i viure la Mercè 2018 a Barcelona. Molts museus, equipaments culturals i monuments obren les portes i conviden barcelonins i visitants a entrar i conèixer els espais amb entrada gratuïta. Alguns equipaments han decidit ampliar els dies de visita gratuïta el cap de setmana del 22 i 23 de setembre (a continuació t’especifiquem quins). Si cerques altres activitats pots consultar el programa de la Mercè 2018 dia a dia o també fer un clic aquí per veure la guia de concerts de la Mercè.

A continuació t’oferim una llista amb els espais que pots visitar gratis el 24 de setembre, dia de la Mercè:

Museu Nacional d’Art de Catalunya

El 24 de setembre tothom qui ho vulgui podrà gaudir de la col·lecció permanent del museu de 10 a 15 h. Es podrà visitar la Sala 75 d’Art Modern, que inclou nou fotografies de Salvador Dalí fruit de del projecte amb alguns dels fotògrafs catalans més destacats. A més, totes les qui es diguin Mercè tindran més dies per anar-hi. Del 18 al 23 de setembre, el museu oferirà també entrada gratuïta a totes les Mercès i un acompanyant. Es podrà visitar de 10 a 20 h (del 18 al 22 de setembre) i fins a les 15 h el diumenge 23 de setembre.

museu nacional art 2018 merce

Sagrada Família

Si vols visitar la basílica de la Sagrada Família gratuïtament ho has de decidir abans del 17 de setembre, dia en què es tanquen les inscripcions per entrar en el sorteig de 30.000 entrades. Pots informar-te de com inscriure’t al sorteig i aconseguir una entrada aquí.

El Born Centre de Cultura i Memòria

L’exposició permanent “Barcelona 1700. De les pedres a les persones” dona a conèixer com es vivia a Barcelona en aquesta època a través d’una gran quantitat de documentació conservada, els testaments dels veïns de la zona i els inventaris de moltes llars. Es podrà veure el diumenge 23 i el dilluns 24 de setembre de 10 a 20 h.

Pavelló Mies van der Rohe

T’interessa l’arquitectura moderna? Doncs podràs endinsar-t’hi al Pavelló Mies van der Rohe gratuïtament de 10 a 14 h. A més, tal com es va fer l’any passat, també s’organitzarà el taller Kapla d’11 a 14 h, pensats com un laboratori de construccions per a grans i petits a partir de sis anys. Són 15.000 peces de fusta que obren la ment a l’experimentació amb la construcció.

mies van der rohe merce 2018

Museu Marítim de Barcelona

Si ets un enamorat de les embarcacions podràs visitar la mostra del Museu Marítim de Barcelona i les seves exposicions. Ho podràs fer de forma gratuïta el diumenge 23 i el dilluns 24 de setembre (10-19.30 h). A més, el museu, per la Mercè 2018, acollirà durant tota la setmana (del 16 al 23 de setembre) els Gegants de Barcelona.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Més ganes de cultura? Si vols donar un cop d’ull a les tradicions més secretes de l’art dels anys 50 ho podràs fer en l’exposició del CCCB, d’11 a 20 h. Pots conèixer més sobre què hi trobaràs aquí. Aquest és un tast de la mostra.

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

De 10 a 14 h es podrà passejar pel Museu d’Història de Barcelona i visitar l’exposició “Domus Avinyó”, ubicada a tocar de la muralla de Barcino, que data del segle I dC. D’11 a 19 h es podrà visitar el call, patrimoni medieval barceloní. En el mateix horari també podràs conèixer la via sepulcral romana.

Fundació Miró

De 10 a 15 h, el dia de la Mercè podràs descobrir la “Col·lecció Joan Miró” amb l’exposició temporal “Kader Attia. Les cicatrius ens recorden que el nostre passat és real”.

fundació miró mercè 2018

Museu del Disseny

De 10 a 20 h, el dia gros de festa major, tens més propostes sobre el disseny. El Museu del Disseny et convida a veure quatre exposicions permanents. Diverses èpoques, amb diferents materials i tècniques. Podràs aprendre més sobre les arts decoratives i d’arts d’autor (segles III-XX), l’art del vestit i la comunicació visual (1980-2003).

Museu de la Música

Endinsa’t en la música amb dues exposicions: la mostra temporal “GU-INNO-VART. La música com a inspiració en l’obra de Josep Guinovart” i l’exposició permanent. Ho podràs fer el dia 23 de 10 a 19 h i el 24 de setembre de 10 a 18 h. Si vols saber una mica més què hi trobaràs, pots mirar aquest reportatge de l”Àrtic’.

Castell de Montjuïc

De 10 a 20 h, pots visitar el Castell de Montjuïc de forma totalment gratuïta.

Museu Blau

T’agrada el món relacionat amb el planeta, la biologia i els oceans? Tens tres exposicions per navegar-hi més. De 10 a 20 h.

Espai Bombers

Si vols veure com treballen els bombers (i com ho feien abans), pots acostar-te al Parc de la Prevenció, al carrer de Lleida, amb l’exposició “Bombers i bombes a vapor. 1826-1920”. Es podrà visitar durant tot el cap de setmana de festa major: el dissabte 22 de setembre de 10 a 14 h i de 15 a 20 h i el diumenge 23 i el dilluns 24 de setembre de 10 a 15 h.

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

De 10 a 19 h podràs entrar gratuïtament al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Museu d’Art Contemporani

De 10 a 20 h podràs veure la mostra “Col·lecció MACBA. Sota la superfície”.

Palau de la Generalitat

També farà portes obertes, com cada Mercè. Ho farà de 10 a 19 h.