Ets un aficionat dels castells? betevé t’ofereix en directe les diades castelleres de la Mercè 2018.

23 de setembre

  • Diada castellera històrica (12 h)

La diada castellera històrica ha comptat amb els Castellers de Barcelona i els seus convidats. La Mercè 2018 ha dut a la plaça de Sant Jaume els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls.

24 de setembre

  • Diada castellera de la Mercè (12.15 h)

El dia de la Mercè és el dia més destacat de la Festa Major barcelonina i és quan se celebra la diada castellera de la Mercè amb les set colles castelleres barcelonines. A plaça hi ha els castellers de Barcelona, de Sants, de la Vila de Gràcia, de la Sagrada Família, del Poble Sec, de la Colla Jove i de Sarrià.

15:08
   

I amb la ronda de pilars es dona per acabada la diada castellera de la Mercè.

Aquest any, els Castellers de la Sagrada Família han estat els encarregats de fer el pilar del balcó. Amb la pujada de la canalla s’ha posat el punt final a les dues jornades castelleres.

15:03
   

Acaben les rondes de castells i en breu arrencaran els pilars de comiat d’aquesta diada de la Mercè amb colles locals.

14:58
   

Taula de castells:

Castellers de Barcelona: 5d8c, 4d8, 3d8
Castellers de Sants: 3d9f, 2d9fm, id4d9f, 4d9f
Castellers de la Vila de Gràcia: 2d8f, id3d9f, 4d8, id3d9f, 3d8
Castellers del Poble Sec: 5d7, 7d7, 4d7ac
Castellers de la Sagrada Família: 4d7a, 5d7, 7d7c
Colla Jove de Barcelona: 7d7, 5d7, 4d7a
Castellers de Sarrià: 4d6, 3d6, id3d6a, 3d6a

14:52
   

Els Castellers de la Vila de Gràcia fan el segon intent desmuntat del 3d9f. Caldrà esperar si volen tornar-lo a intentar en cinquena ronda.

14:36
   

Es reprèn la diada amb un convidat especial entre la pinya dels Castellers de Barcelona. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha baixat a la plaça per sumar-se als de la camisa vermella a l’hora de fer el 3d8, que han descarregat amb èxit.

14:21
   

El 4d7a de la Colla Jove de Barcelona en tercera ronda iguala la seva millor actuació aquesta temporada.

14:19
   

Els Castellers de la Sagrada Família pateixen la primera caiguda de l’any mentre descarregaven el 7d7 en tercera ronda. La diada s’atura mentre el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) atén els castellers afectats per la caiguda.

14:14
   

Castells en segona ronda:

Castellers de Barcelona: 5d8c, 4d8
Castellers de Sants: 3d9f, 2d9fm
Castellers de la Vila de Gràcia: 2d8f, id3d9f
Castellers del Poble Sec: 5d7, 7d7
Castellers de la Sagrada Família: 4d7a, 5d7
Colla Jove de Barcelona: 7d7, 5d7
Castellers de Sarrià: 4d6, 3d6

14:00
   

La Jove de Barcelona tanca les tres rondes quan encara no ha acabat la segona per a algunes colles. Els de la camisa grana ha completat una tripleta de set que ja han fet en diverses ocasions aquesta temporada: 7d7, 5d7, 4d7a.

13:40
   

Moment històric en la diada de la Mercè amb colles locals

Els Castellers de Sants descarreguen el 2d9fm, el primer castell de gamma extra que es veu en una diada de la Mercè amb colles locals. És el segon que fan els de Sants aquesta temporada.

13:33
   

Comença la segona ronda amb l’actuació de la Colla Jove de Barcelona, que ha descarregat el 5d7.

13:32
   

Accés a la plaça de Sant Jaume

Recordeu que l’accés a la plaça de Sant Jaume està regulat durant les diades castelleres. Només s’hi pot entrar pels carrers de Ferran, de Jaume I i del Bisbe. La sortida es pot fer pel carrer de la Ciutat, el de la Llibreteria i el del Paradís, a una banda de la plaça; i a l’altra, pels carrers de Sant Honorat i del Call, així com per la plaça de Sant Miquel.

13:23
   

Castells de la primera ronda:

Castellers de Barcelona: 5d8c
Castellers de Sants: 3d9f
Castellers de la Vila de Gràcia: 2d8f
Castellers del Poble Sec: 5d7
Castellers de la Sagrada Família: 4d7a
Colla Jove de Barcelona: 7d7
Castellers de Sarrià: 4d6

Totes les colles han descarregat les seves construccions excepte la de Barcelona, que ha fet llenya abans de descarregar-lo.

13:18
   

Arrenca la primera ronda de la diada castellera de la Mercè 2018 amb castells simultanis.

13:06
   

Despleguen una gran estelada i una pancarta amb la paraula “llibertat” en anglès des del terrat d’un edifici a tocar de l’Ajuntament. Totes les colles castelleres s’han sumat a la reivindicació aixecant pilars simultanis per demanar la llibertat dels polítics independentistes que són a presó.

13:02
   

Les set colles barcelonines ja són a plaça i en breu arrencarà la primera ronda de castells.

12:58
   

Comencen a caure quatre gotes a la plaça de Sant Jaume. La previsió del temps és de possibles ruixats puntuals tant al matí com al vespre. Si plou intensament, la diada es podria interrompre durant una estona.

12:47
   

Comença la diada castellera de les colles locals amb els pilars d’entrada a la plaça. La diada es farà a l’antiga, és a dir, que les set colles podran alçar els seus castells alhora sense haver d’esperar el torn. Només en el cas que hi hagi una estructura de grans dimensions, la resta hauran d’esperar per seguretat.

12:45
   

Crits de “llibertat” a la plaça de Sant Jaume després de sentir l’himne d”Els segadors’ interpretat per la Banda Municipal.

12:36
   

Al balcó de l’Ajuntament hi ha les autoritats amb l’alcaldessa, Ada Colau, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent. Els acompanyen representants polítics dels grups municipals.

12:32
   

El Seguici entra a la plaça de Sant Jaume

El Seguici amb la banda i els balls populars entren a una plaça de Sant Jaume plena de gent que espera per veure la diada de les colles castelleres de Barcelona.

12:25
   

Tot a punt per començar la diada castellera de la Mercè 2018 amb les set colles barcelonines: els Castellers de Barcelona, els borinots de Sants, els bandarres del Poble-sec, els Castellers de la Vila de Gràcia, els de la Sagrada Família, els de Sarrià i la Colla Jove de Barcelona. A partir d’ara us oferim la informació en directe de la diada a la plaça de Sant Jaume.