L’artista Nadiemedicearte ha plasmat en un mural al carrer de Vallespir, al barri de Sants, un petó forçat entre Luis Rubiales i el boxejador Mike Tyson. El mural neix com a condemna a l’actitud de Rubiales, que en plena celebració pel Mundial aconseguit per les futbolistes d’Espanya contra Anglaterra va etzibar un petó forçós a Jennifer Hermoso mentre les jugadores estaven recollint les medalles de campiones. “Ho hauria fet amb Iniesta?”, es pregunta el grafiter, i aclareix que ha volgut fer-ho amb ironia posant-lo cara a cara amb Tyson, que “mossega”.

El mural el va realitzar aquest diumenge durant la Festa Major de Sants i tem que duri poc, ja que creu que actituds com la de Rubiales encara són molt presents a la societat.

Un dibuix per mostrar solidaritat amb les dones

Aquesta actuació, que el muralista qualifica “d’abús”, ha fet que hagi decidit fer un dibuix crític a les parets de Barcelona. “S’ha demostrat com el masclisme és estructural a la societat”, ha explicat a betevé l’artista urbà, i assegura que aquest dibuix és per acompanyar aquelles dones “que han aixecat la mà per dir que aquest tipus d’actituds són normals i comunes sobretot quan hi ha graus de poder”.

Murals reivindicatius del món del futbol

No és el primer cop que l’artista Nadiemedicearte posa el focus en el món del futbol per destacar moments o situacions que estan canviant la societat a través de la pilota. És el cas del mural que va fer al Raval en què retratava el petó viral entre el jugador del Marroc Achraf Hakimi i la seva mare, el desembre del 2022. Es tracta d’una imatge que va ocórrer després de la victòria del Marroc per 2 a 0 davant de Bèlgica i que va recórrer el món.