L’any 1979 en ple Raval un grup d’amics van fundar una escola de música de jazz, flamenc i músiques populars modernes al carrer de Requesens. Allà hi havia una distribuïdora de llibres, Epicuro, que regentaven Lluís Cabrera i Fernando Hernández, que van compartir l’espai per fer-hi un centre musical.

Des del 1979 al 1984 no hi havia un programa d’estudis organitzat amb la filosofia que el pati de l’escola era el carrer. El president del Taller de Músics, Lluís Cabrera, explica en aquest ‘Va passar aquí’ que han volgut mantenir l’escola base al Raval perquè el taller va néixer també amb l’ànima de dinamitzar el barri.

Rosalía, alumna del Taller de Músics

Cabrera destaca el projecte d’educació, creació, producció i difusió musical integral, que fa que els alumnes acabin sent músics que saben improvisar i que permet adaptar-se al sector de la indústria musical. Prova d’això són alguns noms que han passat pel taller com Salvador Sobral, Alfred García i Judit Neddermann. Però l’alumna més il·lustre és sens dubte Rosalía, que hi va estudiar quatre anys i després va anar a l’ESMUC, etapa en la qual va conèixer un dels seus mestres referents, Chiqui de la Línea, com va reconèixer el 2017 en una entrevista a betevé, i va coincidir amb Chicuelo.

El Taller de Músics és un pol d’activitat artística, un laboratori creatiu, un agent de dinamització social i agitació cultural i una institució musical de referència internacional.

Una Rosalía emergent, imatge de betevé el 2017