El Parc d’Atraccions del Tibidabo ha obert les portes aquest dissabte, 7 de març, per estrenar la nova temporada del 2020. Des de primera hora del matí s’hi han format cues malgrat que moltes atraccions ja conegudes no estaven operatives, com ara el vaixell pirata i l’embarcació dels vikings, per falta de manteniment degut al temporal.

Entre les novetats d’enguany, el parc ha fitxat l’artista Pep Bou, que representarà els caps de setmana de l’abril i durant la Setmana Santa el seu nou espectacle, ‘Bombolles al cel’. L’espectacle es farà a l’Edifici Cel de l’Àrea Panoràmica i és un “un viatge cap a móns poètics i onírics”. Els visitants veuran bombolles de sabó combinades amb llum i música.

L’Hurakan desapareix i s’aposta per les atraccions en família

Pel que fa a les atraccions d’estrena, encara caldrà esperar a l’estiu perquè totes estiguin operatives. Entre les principals novetats, s’hi incorporen 10 matalassos elàstics dirigits a les famílies, perquè tant els nens com els amics i els familiars que facin més de 140 cm d’alçada, és a dir tothom, puguin saltar. Es tracta d’una atracció nova per a infants i adults que s’espera que estigui disponible a partir de l’abril i que estarà ubicada al mateix lloc on hi havia l’Hurakan, una instal·lació que la temporada anterior ja estava sense ús.

També se’n renovaran les activitats didàctiques de robòtica —que són gratuïtes amb l’entrada— per introduir-hi continguts nous per als nens i joves. La proposta es va estrenar a finals de la temporada 2019 per acostar el món de la programació i la robòtica a tots els visitants. Una altra novetat és l’aplicació mòbil que el parc posarà en marxa a l’estiu perquè els usuaris puguin saber el temps d’espera a cada atracció, comprar entrades i consultar la programació d’activitats.

El nou funicular entrarà en funcionament el 2021

Finalment, el nou funicular —la Cuca de Llum— entrarà en funcionament més tard del previst. Serà el 2021 i substituirà l’antic funicular, que es va desmuntar el setembre del 2019 i que havia deixat de funcionar el setembre del mateix any. El nou tindrà un disseny més modern i futurista i millorarà l’experiència de l’usuari, perquè podrà interactuar amb l’atracció.

Tindrà una capacitat de 252 passatgers i l’interior estarà liberalitzat perquè hi hagi més espai per als visitants i perquè tinguin més visibilitat des de l’interior. Mentre es condicionen les vies, els vagons s’estan construint en uns tallers de Lió, a França. El president de PATSA, Albert Batlle, ha dit que prefereixen posar-lo en marxa el primer trimestre del 2021 “amb totes les garanties” i generar expectativa.

Tornen els clàssics espectacles de ‘Gerónimo Stilton’ i l’‘Estiu làser’, que es fan al parc i incorporen missatges de conscienciació sobre el medi ambient.

Més de 700.000 visitants el 2019

Durant els 152 dies que el Tibidabo va obrir l’any passat, va rebre en total 718.326 visitants, un miler menys que el 2018. Cada dia, el parc va tenir la visita de 4.726 persones de mitjana. Albert Batlle ha dit que la xifra es considera òptima i que l’objectiu no és, en cap cas, augmentar-la per evitar la saturació del parc. Des del 2016, la xifra de visitants s’ha estabilitzat per sobre dels 700.000, després de la caiguda que hi va haver el 2010 per l’accident d’El Pèndol.

Tercera edició del Fisidabo

El 15 de maig se celebrarà la tercera edició del Fisibado 2k, que transformarà un cop més el parc en un laboratori per a més de 2.000 estudiants de quart d’ESO i batxillerat que faran experiments de física.