Musicals’ Choir va néixer fa quatre anys. És un projecte social de l’Escola de Músics i Juan Pedro Carrero que té el suport del districte de Ciutat Vella. A l’actualitat la coral està formada per 64 membres, nens i nenes d’instituts de Ciutat Vella.

Aquest projecte va sorgir per donar resposta a les inquietuds d’alguns joves de Ciutat Vella que quan estudiaven primària formaven part de corals però que en arribar a la secundària es quedaven sense cap coral on participar. Els joves d’aquesta coral a més de continuar amb la seva formació musical tenen l’oportunitat de desenvolupar altres habilitats socials. Tot i la joventut de Musicals’ Choir, avui dia són reclamats en molts actes públics a Ciutat Vella i a la resta de la ciutat.

Musicals’ Choir, més que una coral

Musicals’ Choir és un projecte que va sorgir gairebé de manera espontània, tal com explica la Cristina Colomer Termens, directora de la coral. “Un dia em vaig trobar a un nano pel carrer, dels que havia tingut de petits i llavors em va demanar si podien tornar a cantar i em vaig posar en contacte amb uns 15 nanos i vam començar a assajar els divendres a la tarda, i dels 15, doncs ara som ja 64 alumnes i hi ha llista d’espera”.

Actituds per sobre d’aptituds

Els requisits per formar part d’aquesta coral són la constància i participar en els concerts que es fan cada mes, un parell de mitjana. En aquest projecte es valoren les actituds per sobre de les aptituds.

La Rita Wabotay Colomer és estudiant d’ESO a l’Institut Pau Claris. Per a ella, estar a la coral és quelcom més que cantar “és fer part d’un grup, és com una família. Si t’agrada cantar és com t’alliberes, parles cantant”.

A en Joan Farssac González, també estudiant de l’Institut Pau Claris, el va sorprendre l’ambient amb què es va trobar en assistir a la coral. “Vaig quedar-me flipant perquè només arribar allà, vaig veure les cançons que hi havia, que eren marxoses, t’ho passaves bé, era més que cantar, era passar-ho bé, l’ambient que hi havia”.

Presència indispensable

Tot i els pocs anys de vida, el Musicals’ Choir ja és conegut i reclamat per participar en molts actes de la ciutat. La singularitat de la coral radica tant en la riquesa dels països d’origen dels qui la formen com de les edats, que van dels 12 als 22 anys.