(ACN / Redacció) El Primavera Sound podria marxar de Barcelona. De fet, els organitzadors asseguren que estan buscant una altra ciutat on celebrar-lo. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, el director del festival, Gabi Ruiz, ha afirmat la “preocupació” pel futur de l’edició 2023. Assegura que tenen “molt bona relació” amb totes les ciutats, però a Barcelona no tenen “cap acord amb l’Ajuntament”. “No hi tenen cap tipus d’implicació”, ha declarat Ruiz. Assegura que el consistori “no fa cap esforç” per a l’esdeveniment del 2023 i afirma que els han traslladat que no els interessa “el model”.

Denuncien que els han multiplicat el lloguer per 17

Els impulsors denuncien que els han multiplicat el lloguer del terreny per 17 i que encara no tenen el permís per a l’edició 2023. “Farem el festival el 2022 i el 2023 ja ho veurem”, assevera Ruiz, que avança que estan buscant una altra ciutat on celebrar-lo. Per Gabi Ruiz, el consistori justifica que hi ha dates negociades en les quals no es poden fer esdeveniments al Fòrum per evitar molèsties als veïns, i explica que han anat afegint-t’hi dates “de forma unilateral”. Quan van demanar la segona data per a l’edició del 2023 els van dir que ja “estaven completes” i la decisió depèn ara del regidor del districte de Sant Martí. “No crec que hi hagi Primavera el 2023”, augura.

L’Ajuntament, sorprès, assegura que vol el festival a Barcelona

El regidor de Prèsidencia, Jordi Martí, s’ha mostrat sorprès pel to de Ruiz en aquesta entrevista.  “No podem treballar amb ultimàtums”, ha reblat Martí, “els problemes complexos necessiten pausa i serenor”. En aquest sentit, Martí ha demanat als organitzadors del Primavera Sound esperar fins a veure com es desenvolupa l’edició del 2022.

En una piulada a Twitter també assegura que “s’està preparant un gran Primavera Sound per al 2022” i que l’Ajuntament continua parlant per l’edició del 2023. “És un festival enormement lligat a Barcelona i volem que segueixi així molts anys”, afirma.

Martí també ha contestat directament a l’amenaça de marxar de Barcelona -“el Primavera Sound ha nascut a la ciutat”- i ha advertit que “no em puc imaginar el festival fora de Barcelona perquè és una història d’èxit”.

El festival podria marxar a Madrid

Precisament, el Primavera Sound de l’any vinent estrenarà format durant dos caps de setmana i s’expandeix a Santiago de Xile, Buenos Aires, Sao Paulo, a més de les ja anunciades Los Angeles i Porto, ja ha obert una oficina a Madrid, una ciutat amb “més oportunitats no només musicalment sinó audiovisual en general”. “En aquesta ciutat [Barcelona] ara mateix tot és un problema. I pensen més en el vot i la previsió de vot, i quan es forma un govern ja s’està pensant en les eleccions d’aquí a quatre anys, i això provoca una inacció total i que no tinguem un projecte de ciutat”, afirma.

“L’empresa municipal que gestiona l’espai del Fòrum, BSM, ens va enviar una carta en què ens deien que no se’ns acudís contractar grups i artistes per al 2023. Ara estem parats, no sabem què dir”, explica. Els organitzadors diuen que necessiten una resposta “abans de finals d’any”.