ciutat vella

L’Ajuntament de Barcelona reactiva aquest dimecres vuit punts de suport a la vacunació contra la covid-19 als barris amb menys cobertura vacunal. Els punts volen contribuir a donar un accés equitatiu al vaccí per a tothom i evitar un patró de desigualtat entre els barris, sovint derivat de la barrera digital. De fet, l’objectiu és ajudar la població a demanar cita, especialment ara que s’ha començat a administrar la tercera dosi en les persones majors de 60 anys.

On es troben els punts de suport?

Aquests punts de suport s’aniran posant en marxa al llarg de dimecres (després de les formacions que s’impartiran durant el matí) i es troben ubicats en diferents espais de quatre districtes de la ciutat:

  • Ciutat Vella: Centre Cívic Barceloneta (de dilluns a divendres 16-20 h), Centre Cívic Convent de Sant Agustí (de dilluns a divendres 18-20 h), Centre Cívic Pati Llimona (de dilluns a divendres 16-20 h) i CAP Drassanes (de dilluns a divendres 12:30-17:30 h).
  • Sants-Montjuïc: Centre Cívic el Sortidor (dimarts i dijous, de 10 a 14 h) i Espai juvenil Química (dilluns i dijous, de 10 a 14 h).
  • Nou Barris: Casal de Gent Gran de Roquetes (dilluns i dimarts, de 9:30 a 12:30 i de 17 a 19 h)
  • Sant Martí: Casal de Barri de Besòs (de dilluns a divendres, de 9:30 a 14 h, llevat el 24/12)

A banda de la reactivació d’aquest servei, el consistori també ha prorrogat fins al juny del 2022 la cessió d’espais exteriors pels mòduls de suport en 13 centres d’atenció primària i el desplegament de 30 agents cívics de suport a les cues i a la informació als punts de vacunació del Departament de Salut.

Diferència del 27 % en la cobertura de tercera dosi

Els punts de suport a la vacunació que es van posar en marxa entre els mesos de juny i setembre van atendre 1.865 persones. Aleshores, la diferència en la cobertura de la primera dosi en persones d’entre 60 i 69 anys era de 30 punts percentuals entre les zones més vacunades i les que menys. La dada, ha anat baixant fins al 13 % però ara, amb la tercera dosi, el percentatge s’ha tornat a disparar fins al 27 % en la mateixa franja d’edat.