El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha respost a l’amenaça del Primavera Sound de marxar de Barcelona si l’Ajuntament no facilita que el festival duri dos caps de setmana l’any 2023 (tal com sí que passarà el 2022). “No podem treballar amb ultimàtums”, ha reblat Martí, “els problemes complexos necessiten pausa i serenor”. En aquest sentit, Martí ha demanat als organitzadors del Primavera Sound esperar fins a veure com es desenvolupa l’edició del 2022.

“Estaríem més còmodes podent veure com funcionaria”. Alhora, el tinent d’alcalde ha assegurat que “estem disposats a seguir-ne parlant”. De fet, Martí ha dit mostrar-se sorprès davant l’ultimàtum que ha fet el director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, perquè fins ara el consistori ha mantingut converses amb els organitzadors i ha constatat que “no hi ha cap posició frontal ni radical” a la proposta de mantenir el festival allargat dos caps de setmana.

El Primavera Sound fora de Barcelona, inimaginable

Jordi Martí també ha contestat directament a l’amenaça de marxar de Barcelona: “El Primavera Sound ha nascut a la ciutat”. I ha advertit que “no em puc imaginar el festival fora de Barcelona perquè és una història d’èxit”. El tinent d’alcalde (dels comuns) ho ha dit acompanyat del regidor del districte de Sant Martí, David Escudé (del PSC), en una mostra de “cohesió i unanimitat” entre els dos socis de govern a l’Ajuntament.

Per la seva banda, Escudé ha assegurat que les reunions entre el consistori, tant amb els veïns de Sant Martí com amb els organitzadors del festival, segueixen el calendari, i ha avisat que és en aquestes trobades on s’ha de garantir que el model de Primavera Sound en dos caps de setmana “no afecta el dia a dia dels veïns, pel que fa a soroll, mobilitat o seguretat”.

Pel que fa a l’acusació que ha fet Gabi Ruiz sobre el preu del lloguer del recinte del Fòrum -ha criticat que l’Ajuntament l’havia multiplicat per 17-, Jordi Martí ha dit desconèixer-ne el detall, tot i que ha sentenciat: “No serà el lloguer el que impedeixi el Primavera Sound. És un projecte massa important perquè no arribem a un acord”.