El món del circ ha celebrat la seva nit, la dels Premis Zirkòlika, a la carpa del Raluy. I, a diferència de l’any passat, aquesta vegada, amb públic. Enguany s’havien rebut moltes candidatures a les nominacions en les diferents categories. “Amb l’aturada, moltes companyies, en lloc de viatjar i actuar es van dedicar a fer formació i a crear espectacles”, raona Vicent Llorca, director de la revista ‘Zirkòlika’ i organitzador de la gala.

Entre els guardonats hi ha hagut més d’una companyia amb llarg recorregut. Los Galindos ha merescut el Premi Especial Zirkòlika per ‘Mort de riure’ i Circ Cric, el Premi de Votació Popular per ‘Brins de safrà’, una curiosa proposta de la filla de Tortell Poltrona: un espectacle còmic amb sopar. El jurat ha considerat millor número de circ ‘Roller Skating’, de Holler i Kimberly Zavatta, i millor número de pallassos ‘A la fresca’, de la companyia Anna Confetti, que enguany celebra 35 anys.

Graziela Galán, premi a la trajectòria

Una dona que pot acreditar 40 anys de compromís amb la professió, Graziella Galán, ha merescut el premi a la trajectòria. Nascuda el 1958, ha estat trapezista, ballarina eqüestre i la primera dona a fer la mosca humana, entre moltes altres disciplines.

També han rebut premi la jove artista Júlia Campistany amb el seu espectacle ‘It happens’ (millor artista emergent); l’espectacle ‘VoloV’, del col·lectiu TQM-Te Quiero Mucho (millor espectacle de circ de carrer) ; ‘Infinit’, de la Companyia Seon (millor espectacle de sala); ‘Mistyque’, de Le Grande Cirque (millor espectacle de carpa); ‘De tu a tu’, del Col·lectiu Mur (Premi Zirkòlika al circ social); i La Fira de circ al carrer de la Bisbal (premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ).

La gala ha inclòs set actuacions de diverses disciplines i l’ha conduïda la pallassa Alba Sarraute.