Menys d’una setmana després de la mort de Carlos Raluy la companyia que dirigia, Circ Històric Raluy,  ha fet la primera funció d’ ‘Un viatge en el temps’. L’espectacle  romandrà al Moll de la Fusta fins passades les festes de Nadal. I és que, com comenta el seu germà, Francis Raluy, «l’espectacle ha de continuar, és el que voldria el Carlos».

És justament Francis Raluy qui a partir d’ara comandarà el Circ Històric Raluy, una de les dues companyies que va sorgir de l’escissió d’ara fa 3 anys (l’altre és Circ Raluy Legacy). No és mestre de cerimònies com el seu germà, sinó pallasso august. Qui fa ara d’M.C és l’italià Jessy. Comenta Francis Raluy que compartia plenament amb Carlos Raluy el gust pel circ que mira enrere, amb olor a cosa antiga. El nou espectacle ‘Un viatge en el temps’, n’és un exemple. Es percep en l’ambientació de números com l’ aeri de Loretta Hantal, amb música dels anys 30 i una gramola d’atrezzo.

Un viatge en el temps

‘Un viatge en el temps’ és el circ d’abans que agradava a Carlos Raluy i que ja es va poder copsar fa dos anys amb l’anterior espectacle, ‘Fortius’. D’aquell, per cert, és el número del forçut Enrico Robinson, que l’italià ha renovat parcialment. Un dels nous fitxatges és el portuguès Saulo Roque, qui entrega un impactant número de contorsionisme inspirat en el conte ‘La granota i la princesa’. Al muntatge hi ha també malabarisme, acrobàcia, equilibrisme. I, sobretot, molt d’humor de la mà de Francis ‘Billin’ Raluy i Sandro Roque, els pallassos que donen continuïtat al conjunt.

Respecte a ‘Fortius’ es troben a faltar els membres de la família Giribaldi-Raluy. I és que fa sis mesos la filla de Carlos Raluy, Rosa Raluy, i el seu marit William Giribaldi, van formar companyia pròpia, el Circ Rosa Raluy. Una segona i sorprenent escissió de la nissaga.