El Sant Jordi de Nadal ha arribat un any més a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i ho ha fet amb un canvi de nom, deixant enrere el conegut com a Mercat del Llibre. L’objectiu era vincular el període nadalenc amb la compra de llibres que els catalans fan per Sant Jordi. La cita, impulsada pel TRESC, ha celebrat aquest any la seva sisena edició sumant més activitats i augmentant la programació un dia. La trobada ha reunit durant el cap de setmana més de 10.500 assistents i 150 autors i professionals vinculats al món literari.

El director de l’esdeveniment, Pere Zapata, s’ha mostrat molt satisfet que la fira segueixi creixent i ampliant el nombre de parades, un signe que l’interès pel món de la lectura segueix més viu que mai. Enguany, afirma, han volgut reforçar les activitats per a totes les edats, potenciant les franges del matí i primera hora de la tarda per a les famílies, enfocant-se “als lectors del present, però sobretot del futur”. Zapata ha explicat que han intentat que hi hagi xerrades per tots els gustos i que s’ajustin a les diverses tipologies de lector, que consideren el gran protagonista de la fira. Amb el canvi de nom a “Sant Jordi de Nadal” han connectat la cita literària més important per als catalans amb les celebracions nadalenques d’aquests dies. “Un dels millors regals que es pot fer per Nadal és cultura”, afirma.

Sant Jordi de Nadal

50 activitats literàries en dos dies

Més d’un centenar d’autors convidats i desenes d’activitats repartides en quatre espais han omplert la programació d’aquest any. A l’espai Market, que aquesta edició ha comptat amb més llibreries que mai, els assistents hi han pogut trobar els llibres que buscaven per regalar de cara a Nadal. Entre tria i tria, podien a més fer una pausa a la Zona Gastronòmica, on s’hi havien instal·lat diferents furgoteques.

A la fira no hi ha faltat tampoc la vessant més solidària. Les persones que ho volien han pogut portar llibres per donar-los o comprar-ne un i deixar-lo al punt de recollida “Llibre Solidari”. Aquests seran després revenuts en els diferents punts de venda que l’ONG té a Barcelona i els diners recaptats es destinaran a ajudar a famílies en risc d’exclusió social a la ciutat.

Sant Jordi de Nadal

Entre els autors destacats d’aquest any, s’hi troben noms com Irene Solà, Natàlia Cerezo, Sebastià Bennassar, Maria Barbal o Joaquim Carbó, a més d’escriptores com Marta Roqueta, que acaba de publicar ‘De la poma a la pantalla’ o Alba Dalmau, que ha participat en una xerrada sobre noves narratives amb la seva darrera novel·la, ‘El camí dels esbarzers’. Dalmau ha reivindicat la importància de cites com aquesta per conèixer i posar cara als escriptors de la nova fornada, una generació molt jove i preparada.