La sèrie juvenilOh my goig‘, de betevé, ha rebut el premi a la diversitat en l’audiovisual que concedeix el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en la categoria de televisió gràcies al tractament de la diversitat cultural entre els joves i els adolescents.

El sexe i les relacions

La sèrie, produïda per la productora Camille Zonca, ha estat pionera en la televisió pública a l’hora de tractar amb naturalitat i un estil directe el sexe dels joves i els adolescents. Alhora és una sèrie que ha servit a les famílies i els instituts com a eina educativa per informar i tractar les relacions sexuals i ha posat sobre la taula altres problemàtiques socials que afecten els joves.

El programa, que enguany ha arribat a la tercera temporada, es presenta amb un format innovador perquè combina la sèrie de ficció amb un debat posterior. S’hi han tractat diversos temes com les ruptures de parella, el poliamor, les agressions LGTBI, l’abús sexual, la sortida de l’armari i també temes tan actuals com ara l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer. Una de les particularitats del projecte és que el guió de la sèrie sorgeix del debat que fan els joves. La majoria de participants formen part del col·lectiu El Parlante, que és una entitat especialitzada en projectes de sensibilització amb joves i altres col·lectius socials.

El premi que han rebut ha estat per la tercera temporada, que ja s’ha emès i en què s’ha volgut aprofundir en problemes racials com la dificultat d’un jove negre per trobar pis a la ciutat. També s’ha parlat dels microracismes i els tòpics i estereotips que ha patit una catalana filla de xinesos.

Els guanyadors dels XI Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual han estat els següents:

Categoria A (televisió): sèrie ‘Oh my goig’, produïda per Camille Zonca per a betevé.

– Categoria B (ràdio): ‘D’aquí i d’allà’, d’El Prat Ràdio (91.6 FM).

– Categoria C (producció audiovisual): ‘Hayati (My Life)’, de Boogaloo Films.

– Menció especial: ‘I tu, d’on ets?’ (Casal Intercultural d’Esparreguera).

– Categoria D (webs): “Pareu de parar-me”, de SOS Racisme.

– Categoria E (premi trajectòria): programa ‘Solidaris’, de Catalunya Ràdio.

No és el primer cop que el programa rep un guardó. El 2017 va rebre el premi de l’Observatori contra l’Homofòbia.

Els episodis de la sèrie es poder recuperar en aquest enllaç.