Cultura i espiritualitat. Aquests són els conceptes al voltant dels quals gira el Diàlegs BCN. En la seva primera edició, el festival ha proposat dos actes: una taula rodona al matí i tres concerts de músiques d’arreu del món a la tarda, que pretenien unir estils musicals i punts de vista molt diferents a través de l’art i el so.

Al fòrum hi han participat quatre ponents de disciplines com la lingüística, la sociologia o la filosofia per parlar de com l’espiritualitat els ha ajudat a donar valor a la seva tasca professional. La taula rodona ha estat acompanyada d’un debat amb el públic, d’uns setanta assistents, per tractar també el tema de l’espiritualitat en la nostra societat en un espai no vinculat a la religió com és el Centre Cívic Artesà Tradicionaris.

Per altra banda, han comptat amb l’actuació de Guillem Codern, especialista en música de Tuva, un poble de la Sibèria russa, que pretén evocar la naturalesa mitjançant sons guturals i instruments de corda. També hi han participat The Beating Souls, un grup de gospel i Al Wasl, un grup de música espiritual sufí que a la vegada ofereix als oients una sessió de meditació. Els tres concerts celebrats a la tarda han aplegat uns 200 assistents.